Döntött a Kúria

Újabb csatát nyertek a kerekesszékesek, a babakocsisok és az idősek, miután kedden a Kúria elutasította az akadálymentesítésről szóló népszavazás elleni fellebbezést. Így a fideszesek minden aknamunkájának ellenére a napokban elindulhat az aláírásgyűjtés, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a 3-as metró teljes akadálymentesítéséről.

Noha Tarlós szerint ezrelékben sem mérhető az akadálymentesítésben érintett utasok száma, egy közvélemény-kutatás szerint a budapestiek 92 százaléka támogatja a metró teljes akadálymentesítését. Nem véletlen, hogy a demokratikus ellenzék kilenc pártja sorakozott fel az akadálymentesítésről szóló népszavazás mellett.

Miután Tarlós az elmúlt hónapokban sem mutatott komolyabb szándékot, hogy kikövetelje a kormánytól a teljes akadálymentesítéshez szükséges 20 milliárd forintot, most a budapestiek mutathatnak erőt és kényszeríthetik ki egynapi adóbefizetésüket egy mindannyiunk számára fontos civilizációs előrelépés érdekében. A 3-as metrót naponta félmillióan használják.

Az akadálymentesítés nemcsak a kerekesszékeseknek, a babakocsival közlekedőknek és az időseknek fontos, hanem mindenkinek. Ahogy eddig, úgy a jövőben is folytatjuk a harcot, hogy az ország legforgalmasabb vasútvonalát kivétel nélkül mindenki méltó módon, önálló- an, külső segítség nélkül tudja használni.

Az aláírásgyűjtés részleteiről a napokban tájékoztatjuk a sajtót és a budapestieket.

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.