Folytatódik a bírók lázadása

Lemondott posztjáról Rajmon Balázs, a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája – tudta meg a HVG. Lemondása miatt újra kell kezdeni az általa tárgyalt Hunvald-ügyet. Rajmon az Országos Bírósági Hivatal tevékenysége ellen tiltakozva mondott le, a lap úgy tudja, hogy a PKKB-n ítélkező és igazgatási feladatokat is ellátó bíró azért döntött így

mert nem akart egy olyan bírói szervezet része lenni, amelyben nem szakmai alapon születnek döntések bírói álláshelyekről, nem szakmai alapon választják ki a szervezet vezetőit, és amelyben a központi adminisztratív szerv, vagyis az Országos Bírósági Hivatal (OBH) már konkrét eljárási iránymutatást is ad a bíráknak arról, hogyan kell eljárniuk.

Lemondása miatt tehát Hunvald perét elölről kell kezdeni, mivel az most egy új bíróhoz kerül.

***

Ez a per úgy néz ki, hogy mostanra nagyjából végtelenítve lett, három lezárult bírósági fok és egy jogerős ítélet után most újra kezdődik az egész, majdnem, biztos hogy kitart egészen 2019 nyaráig. (Az ügyészség 2016-ban élt perújítással, a tárgyalás decemberben kezdődött, és most Rajmon lemondása miatt az egészet újra kell kezdeni.)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.