Élelmiszerdoboz a Dob utcában

A hét elején élelmiszergyűjtő-dobozokat helyeztünk ki az MSZP erzsébetvárosi, Dob utcai „Piros Pont” irodájához. A szekrényt folyamatosan igyekszünk feltölteni élelmiszerekkel. Az elhelyezett élelmiszert bárki elviheti, ha szüksége van rá, és bárki elhelyezheti benne adományát. Ezzel hétfőn egy országos akció vette kezdetét, rövid időn belül a többi fővárosi kerületben is megjelennek a rászorulók számára kihelyezett élelmiszerszekrények.

P.s.: Kedves Barátaim és Ismerőseim, ha van olyan élelmiszer, ruha stb., amelyet a rászo- rulóknak adnátok és közelünkbe visz utatok, akkor a Dob u. 65. szám alatti – fentebb is említett – Piros Pontban szívesen átvesszük ezeket az adományaitokat hétköznap 10 és 16 óra között. (via Hunvald György)

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő
és a kerületi MSZP-frakció

***

A segítségnyújtásnak évről-évre egyre nagyobb a jelentősége, mert ma Magyarországon már több mint 3,1 millió ember él súlyos nélkülözésben, valamint minden harmadik gyermek és több mint 1 millió nyugdíjas él szegénységben. Az akció célja – a rászorulók segítése mellett –, hogy felhívjuk a figyelmet az egymás iránti szolidaritás fontosságára.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.