Ceglédi: Már hazudni is lusták

Legalább pár számot – a nem teljesen hülyék kedvéért. Vélemény. 

Tavaly december elsején lezárult Pártunk és Kormányunk legújabb konzultációja, Orbán Viktor legott fel is nyalábolta hátizsákját (ezt is olyan rossz nézni, az én hazám első embere kizárólag úgy tud felöltözni, mint egy alcsúti segédedző az unokahúga óvodai ballagására), benne, ahogy mondta, viszi 2,3 millió ember véleményét „Brüsszelnek”. Mely Brüsszel, mondom immár én, továbbra is olyan takonybéna, hogy hazafelé mindig hozzávág Putyin piciny tanítványához pár milliárd eurót. Tényleg, ha a „brüsszeli bürokraták” Orbán Viktor megbuktatásán dolgoznak, azt úgy akarják elérni, hogy EU-s pénzekbe fullasztják Mészáros Lőrincet?

Ámde. Amit itt Orbán konzultációs eredménynek mond, az csak a visszaküldött ívek száma. Egészen pontosan 2 301 463 Tuzson Bence közlése szerint – de ezzel véget is érnek a konkrétumok. Pontosan hogyan oszlik meg a visszaküldők véleménye az egyes kérdések között? Tuzson legutóbbi tájékoztatóján megtudhattuk, hogy az egyik kérdésnél „csaknem minden válaszoló nemet mondott”, a másiknál meg „nagy többsége nemet mondott”, a harmadiknál meg a „résztvevők nemet mondtak”. De mennyi? Nem kéne így bő egy hónap elteltével már konkrét számokat is hazudni? Hogy mondjuk 2 301 458 nem akar bevándorlást, de volt 5, aki igen? És az ő cetlijüket is vitte a felvarrós szimatszatyorban a miniszterelnök Brüsszelbe, megmutatja, hogy na, nesztek, akadt szűk féltucat Soros-bérenc, de a többség inkább Putyint kamázza, úgyhogy adjátok ide a pénzt és pofa be?!

Tegyük hozzá, érdekes evolúciója van a „konzultálásnak”. Ellenzékben még országjárás volt, hoppmesterek, Kudlik Juli és Rákay „Ménesgazda” Philip segítségével még legalább elját- szották, hogy kérdések és válaszok vannak. Kormányon aztán beállt a levelező tagozat, egyre tufább kérdések, egyre ostobább, hazug válaszlehetőségekkel, míg eljutottunk ide. Interneten elcsalható kitöltés, és „csak küldd vissza” papírok. Már a részletek odahazudá- sával sem fárasztják magukat. Menjél, Bence, mondjad, hogy „mindenki” meg „elsöprő többség”.

Ehhez képest meg beperelik az LMP-s Hadházy Ákost, aki (miután a saját szemével is meggyőződött róla, egy fideszes flúgos futamot és az Észak-Koreában szokásos statisztériát is legyűrve) kimondta, hogy a nemzeti konzultáció egy büdös nagy kamu. Azt állítják, hogy hazudik az LMP társelnöke, aki regisztráció nélkül egybehányt papírokat, nagyságrendileg a bejelentettnél sokkal kevesebb ívet, és olyan káoszt tapasztalt, amelyek alapján lehetetlen lett volna a Fidesznek ilyen végeredményt hirdetnie. De drága Fidesz, egyszerűbb és hitelesebb lenne hazugsággal vádolni valakit, ha lenne egy saját állításotok. Ha legalább azt hazudnátok, hogy megszámoltátok a nem létező íveket, hogy feldolgoztátok a kamu, elcsalt, béna online űrlapokat, és kérdésenként ennyi az annyi. Legalább egy rendes hazugsággal tiszteljétek meg a polgárokat.

Egy tipp a hihetőséghez: mindenképpen minimum kétjegyű szám legyen a nem kormánypárti válaszok száma minden kérdésnél. Én ugyanis tízszer töltöttem ki.

Ceglédi Zoltán

(Forrás: HVG)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.