Se béke, se szeretet

„Tisztes szegénységnek hívják az ilyet,
pedig ugyanúgy tisztességtelen, mint a nyomor.” (Földes Péter) 

Megint eltelt valahogy a karácsony, kinek így, kinek úgy. Sokaknak – és egyre többeknek – inkább úgy, mint tavaly. Meg mint tavalyelőtt: szegénységben, egy tál meleg ételre várva, hosszú sorban állva a Blaha Lujza téren. És ez a sor évről évre egyre hosszabb, soha ennyi rászoruló (elkeserítő, hogy minden évben ugyanezt írjuk, és hogy mindig igaz) nem állt még sorba december 24-én – meg karácsony két napján – az Ételt az Életért Alapítvány ételosztásán a Blaha Lujza téren. Nők, férfiak, családosok, magányosok, fiatalok, öregek.

Fotók: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ezt meg még tessék elolvasni, ha már: Ételosztás a Blahán, avagy, ne bámészkodjanak emberek, nincs itt semmi látnivaló (Föld S. Péter/FüHü )

Hát ennyi: karácsony volt, béke, szeretett meg minden. Csakhát se béke, se szeretet, csak egyre növekvő és egyre láthatóbb szegénység.

***

24.hu végigkövette az ételosztást Szenteste napján a Blahán. A szervezők szerint valószí- nűleg ez az utolsó karácsonyi ételosztás ezen a helyszínen, mert bár az engedélyük megvan, már jelezték nekik, hogy jövőre nem rendezhetik meg itt, más helyet kell találniuk. Mert ugye a rászorulók „látványa” a legnagyobb probléma ebben az országban…

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.