Devosa: Karácsony előtt

Erzsébetváros közgyűlése egyhangúlag elfogadta az MSZP frakció azon előterjesztését, amelyben az önkormányzati ingatlanok bérbeadási feltételeinek módosítását javasoltuk szociálisan indokolható esetekben. A módosító javaslat lényege, hogy lehetőséget biztosít a bérleti idő további meghosszabbítására legfeljebb két alkalommal, alkalmanként max. 6 hónapnyi időtartamra különös méltánylást érdemlő körülmények esetén (pl. súlyos betegség, a családban élő gyermekek veszélyeztetése stb.).

Mivel egyre nő azok száma, akik egyrészt nem képesek megoldani lakhatási problémájukat, másrészt krízishelyzetbe jutnak. Sokaknak egyre nehezebb stabil, a megélhetésükhöz elegendő munkabért fizető állásba kerülni. Így mindenképp szükségesnek tartottuk és tartjuk segítésüket azzal, hogy a legalább lakhatásuk megoldott. Ellenkező esetben ugyanis ezeket a családokat akár a hajléktalanság, a család szétesésének veszélye is fenyegetné.

Devosa Gábor, önkormányzati képviselő
és a kerületi MSZP-frakció

P.s.: De további segítségre is szükség lenne. A valódi megoldás persze az volna, ha az állampolgárok a megélhetésükhöz, lakhatásukhoz elegendő munkabért kapnának…

***

Segítő kezek – A helyi szocialisták az MSZP-frakció szervezésében eddig is több, rászorulók megsegítésére szervezett akcióban vettek részt. (Adománygyűjtés, ingyenes ruhaosztás, ősztől késő tavaszig melegétel osztás.) A december 18-ig kapott tartós élelmiszereket, játékokat, könyveket karácsonyig eljuttatjuk a rászorulóknak, nagycsaládosoknak, egyszülős családoknak, nyugdíjasoknak. A december 9-i melegétel osztás után január 6-án 11 órától ismét várjuk a rászorulókat az Erzsébet krt 6. szám előtti ételosztásra. Elterjedt a hír, hogy a kormány szigorítani akarja az ilyen ételosztásokat. Szeretnénk megnyugtatni a lakókat, hogy az MSZP mindenképpen meg fogja találni a módját, hogy legalább a téli hónapokban így is tudja segíteni a lakosságot.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.