Hunvald: Közelít a tél

Beköszöntött a hideg idő, közelít a tél. És sok a szegény ember. Mi jelenleg meg még csak alkalmi megoldásokat tudunk nyújtani a problémára, de megpróbálunk segíteni. Tegnap az önkormányzat épülete előtt az MSZP erzsébetvárosi szervezete nevében – önkormányzati képviselőinkkel az élen – meleg ételt osztottunk ki a rászorulóknak.

A sor megint hosszú volt – és egyre hosszabb, egyre többen állnak be a sorba, nők, férfiak, családosok, magányosok, fiatalok, öregek. Rászorulók. (Ha csak nem gondoljuk azt, hogy ezek az emberek csupán kalandvágyból sorakoznak fel egy tál ételért.)

Mára már nem csak a hajléktalanság, hanem a nagycsaládosok és a nyugdíjasok anyagi ellehetetlenülése is gondot okoz az országban, így a kerületünkben is. És ez, ami az itteni képeken is látható, csak a jéghegy csúcsa, ennél jóval több gond és baj van mindenfelé. Pedig Magyarországon nincsenek szegények. Meg éhezők sincsenek. Ezt nem is olyan rég maga a miniszterek elnöke mondta. Meg a sameszei – azóta is.

Tessék megnézni ezt a pár képet. Szegény ember? Rászorulók? Itt?

Hunvald György

***

A tavalyi évben ugyanezen a helyszínen – az Erzsébetvárosi Polgármesteri Hivatal épülete előtt (Erzsébet krt. 6.) – havi rendszerességgel közel 5000 adag ételt osztottunk ki. Most szombaton több mint 300 adag meleg étellel vártunk mindenkit. Az eső, a rossz idő ellenére hamar elfogyott minden, de senki sem távozott éhesen. Köszönjük a támogatást, köszönjük az önkénteseknek a munkájukat, köszönjük, hogy segíthettünk.

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.