Felállva tapsolok

Nem tudom, ki mennyire emlékszik arra, hogy a Kúria még szeptember végén jogerős ítéletében kimondta, minden további nélkül lehet fideszesnek nevezni Polt Pétert meg az ügyészséget, merthogy „léteznek tények, amelyek a vélemények megfogalmazására alapot adtak.” Most hétfőn az Indexnek sikerült megcsípnie a parlamentben a legfőbb ügyészt, hogy megkérdezzék, mit gondol ő erről a döntésről. Hát EZT. (Tessék megnézni a videót!)

Polt közel egyperces válaszában különben ezeket bírta belemondani a kamerába – és az arcunkba:

  • Ha a tényeket nézzük, akkor ennek az állításnak (mármint hogy ő meg az ügyészség fideszes) semmilyen alapja sincs.
  • Véleménynyilvánítási szabadság van, véleménye pedig mindenkinek lehet.
  • 1993 és 1995 között ugyan tagja volt a Fidesznek, de ennek semmi köze nincs az ügyészség mai működéséhez.

Hááát, hacsak így nem. Felállva tapsolok. További szép estét mindenkinek!

P.s.: És persze ugyanígy felállva tapsolok a jónépet időutazásra invitáló Tállai elvtársnak Andrásnak is, akit azóta még jobban szeretnek a választók, mióta levitte a benzin árát.

***

Orbán Viktor gratulált Tállai Andrásnak, amiért az olyan ügyesen csökkentette az üzem- anyag árát a saját választókörzetében. Igen, megint az jön, hogy márpedig ilyen ország nincsen. Bármelyik civilizált közösségben egy ilyen pozícióban lévő ember ilyen húzásért már a bíróság előtt állna. Az más kérdés, hogy civilizált helyen az életben nem jutna ilyen pozí- cióhoz egy hasonló kaliberű ember, ezt most hagyjuk. … Erre jön a miniszterek elnöke, aki pont úgy leszarja az összes demokratikus normát, mint a slapajai és kinyilatkoztat. Pöpec. (Kolozsvári Szalonna)

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.