MSZP kezdeményezés a MOL-nál

Az MSZP frakció tagjai a mai napon levelet küldtek a MOL-nak, amelyben kezdeményezték, hogy a MOL ne csak Mezőkövesden, hanem a többi választókerületben is, az október 31-i állapothoz képest csökkentse a benzin árát 11, a gázolajét 5 forinttal.

Amint az közismert, Tállai András választókörzetében az államtitkár közbenjárására a MOL csökkentette a benzin és gázolaj árát. Az MSZP úgy gondolja, hogy a mezőkövesdi megoldást országosan is alkalmazni kell. Az MSZP szerint minden magyar ember megérdemli, hogy olcsóbban vásárolhassa az üzemanyagot.

Ha az árcsökkentéshez elegendő az állampolgári megkeresést követő képviselői kezdeményezés, akkor a MOL-nak teljesítenie kell az MSZP országgyűlési képviselőinek kérését. Amennyiben elutasítja a megkeresést, akkor meg kell válaszolnia, hogy miért élvez kiemelt szerepet Mezőkövesd, illetve Tállai András. Addig azonban továbbra is nyitott kérdés, hogy Tállai András államtitkárként és a NAV elnökeként, tisztségével visszaélve, nyomást gyakorolt-e a MOL-ra vagy a cég is beszállt-e a Fidesz melletti kampányba.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.