Véletlenek

„Sohase becsüljük le a sötét oldal erejét.”
(Orbán Viktor, 2017. október 23.) 

Bárminemű egyezés valós személyekkel vagy eseményekkel kizárólag a véletlen műve – olvashatjuk a filmekben. Sajnos a „véletlenek” ismétlik magukat a történelem során, és a vége a történetnek mindig szörnyű. A Die Welt konzervatív német lap szerint a magyar kormányfő „sötét összeesküvés-elméleteket terjesztett” október 23-i beszédében, amivel „átlépett egy határt”.

Orbán Viktor retorikájával tudatosan a „torzításra törekszik a leleplezés helyett” – kétséges, hogy ezzel a közép- és kelet-európai EU-szkeptikusok vezetőjévé válhat. Pont.

„Ha kellőképpen nagy hazugságot mondasz az embereknek, és folyamatosan ismétled ezt a hazugságot, előbb-utóbb az emberek hinni fognak benne. A hazugság akkor fenntartható, ha az Állam képes megvédeni az embereket annak politikai, gazdasági és/vagy katonai következményeitől. Ezért életbevágóan fontos az Állam számára, hogy minden erejével elnyomja a másként gondolkodókat, hiszen az Igazság a Hazugság halálos ellensége, ebből következik, hogy az Igazság az Állam legfőbb ellensége.”
(Joseph Goebbels, náci propagandaminiszter)

És itt megint pont.

Hunvald György

***

Mai ajánlott irodalom: A propagandamunkás a hatalom része. A propagandasajtó olyan, mint az óriásplakát: sokba kerül és nem tájékoztat. Fleck Zoltán jogszociológus a propaganda és a sajtó természetéről.

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.