Erzsébetváros: Kérdés van?

Van bizony! Merthogy végre már megtudható, hogy milyen kérdést kíván a tisztelt testület helyi népszavazásra bocsátani „bulinegyedileg” a kerületben. Ezt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete Budapest VII. kerület Károly körút – Király utca – Erzsébet körút – Rákóczi út által határolt területén úgy szabályozza az üzletek nyitvatartási rendjét, hogy a vendéglátást folytató üzletek 24.00 óra és 6.00 között nem tarthatnak nyitva?”

Mindez dr. Gotthard Gábor jegyző/helyi Választási Iroda vezetőjének kibiggyesztett tájékoztató leveléből derült ki. A fenti kérdést – Gotthard levele szerint – a Fidesz-frakció tagjai nyújtották be, és eszerint kezdeményezték október 3-án a népszavazást.

A levelet az ÉE-csoport Facebook-oldalára tette fel egy kerületi lakó, és fűzött hozzá pár gondolatot – elsősorban a fidesszel együtt szavazó Stummer János jobbikos képviselő úr „méltatlan üldöztetéséről”. A sztorit nem mesélem el – de itt mindenképp érdemes elol- vasni. (Mert szép történet, csak egy kicsit szomorú a vége. Meg az eleje. És a közepe.)

További szép napot mindenkinek!

***

A képviselők múlt hét kedden szavaztak a  szórakozóhelyek nyitva tartásának szabályozá- sáról. A testület előtt négy változat volt (A, B, C, D), a negyedik, a D volt a legradikálisabb, aszerint éjfélkor minden helynek be kellene zárnia. A szavazáson a fideszes képviselők tartózkodtak – kivéve Hutiray Gyula alpolgármestert, aki egyedüliként a záróra ellen szavazott. A kilenc ellenzéki képviselőből 8 igennel szavazott az éjféli zárórára. A jobbikos Stummer János a fidesszel együtt – korábbi véleményét megváltoztatva – „tartózkodott”.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.