Közpénzosztogatás az MNB-ben

A fideszes magánbankká silányult Magyar Nemzeti Bankban pár év alatt duplájára növekedett a dolgozói létszám miután Matolcsy György már személyesen veszi fel a Fidesz pártkatonáit és családtagjait. A fideszes bürokráciacsökkentés itt sem sikerült. A Fidesz ahová csak lehet, bejuttatja a haverjait. A külügyminisztériumot Szijjártó Péter feltöltötte a futsalcsapatának tagjaival, az MNB pedig egy fideszes kifizető hely lett mióta Matolcsy betette oda a lábát. Egyre több fideszes családtag kapja a fizetését nemzeti bankból: a legfőbb ügyész felesége és lánya is kiemelt fizetésért dolgozik, de itt kezdett a mostani Matolcsyné és testvére is.

A létszám mellett persze a vezetői fizetések is emelkedtek, két és félszeresére. Az MNB a többmilliós fizetések mellé még olyan kedvezményes hitelt is nyújt a vezetőinek, amelyről a magyarok többsége csak álmodik. Azonban ha ez se volna elég, akkor még havi 300 ezer forintos ösztöndíjjal is megtámogatják a kiválasztottakat.

Matolcsyék 260 milliárd forintot az adófizetők pénzéből egyszer már megpróbáltak eltüntetni. Most úgy tűnik, hogy ha nem sikerül a milliárdokat megfosztani a közpénz jellegüktől, akkor csak egyszerűen házon belül szétosztják. Erre szolgálnak a többmilliós fizetések, luxusutazások és a milliárdos ingatlan- és műtárgyvásárlások.

A fideszes vezetők és családtagjainak az előjogait és kiváltságait meg kell szüntetni.

Bárándy Gergely, a Törvényalkotási bizottság alelnöke

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.