Hunvald: Hétvégi rövid (1)

Itt a péntek, közeleg a hétvége, így csak röviden: nézem “A legsötétebb óra” készülő film előzetesét, mely Winston Churchill miniszterelnökségéről szól, s kinek szavait oly gyakran idézi mindenki, mindenfele. Köztük én is, itt is. Most például ezt:

“Az ellenséget mindig félre kell vezetni, a széles körű közvéleményt is félre lehet vezetni néha a saját érdekében, a szövetségest azonban sosem szabad becsapni.”

Churchill hitelességét a történelem bizonyította. Nem mindenkit szeretett, akivel össze- fogott, de számára fontosabb volt a győzelem a gonosz fölött, mint bármi más. Churchill okos ember volt. Szóval tanulhatnánk tőle ma is ezen az oldalon. Szövetséget kell kötni és tenni, amit kell. A legfontosabb pedig, hogy ne csapjuk be egymást.

Ha már kezet fogtunk.

Hát ez a helyzet. További szép estét és kellemes hétvégét mindenkinek!

Hunvald György

***

HVG mai cikke szerint leváltották posztjáról a kerületi Fideszt vezető Rónaszékiné Keresztes Monikát. A politikus az általa indított, szerkesztett és jórészt csak róla készült fotókkal illusztrált Körúti Korzó legújabb számában még a Fidesz VII. kerületi választó- kerületi elnökeként határozza meg magát, de ez valójában már nincs így: posztját múlt héten Bajkai István, a kerület fideszes alpolgármestere vette át, így ő lesz jövőre a körzet kormánypárti képviselőjelöltje is…

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.