Polt, az érzékeny fideszes

„P. Péter érzékeny lelkű hazafi és erkölcsi csatornahálózat kalandjai 
a fideszességgel” (K. Szalonna) 

A legfőbb ügyész ugyancsak megbántódott azon, hogy 2015 tavaszán Szigetvári Viktor, az Együtt akkori elnöke fideszesnek nevezte őt, meg az általa vezetett ügyészséget. Szigetvári akkoriban többször arról beszélt, hogy az ügyészség azért volt megengedő Tarsoly Csabával szemben, mert Polt lánya Tarsoly titkárával volt élettársi kapcsolatban, felesége pedig vezető pozíciót töltött be a vállalatcsoport felügyeleti szervénél.

Polt azonmód becsületsértési pert indított a fenti „rágalom” miatt, ami most, két év után jogerősen le is zárult. És a Kúria kimondta, hogy Szigetvári nem, egyáltalán nem gázolt a legfőbb ügyész becsületébe azzal, hogy bűnsegédnek nevezte a Quaestor-ügyben, és bizony őt is meg az ügyészséget is lehet fideszesnek minősíteni, mert

“léteznek tények, amelyek a vélemények megfogalmazására alapot adtak.”

 Mennyire szánalmas dolog az, hogy valaki ősfideszes létére bepereli azt, aki fideszesnek meri nevezni őt? Értem én, hogy nagyon kínos és egyre kínosabb ez a jelző. Abban is biztos vagyok, hogy az állampárt bukása után úgy el fognak szaporodni az ellenállók, a rendszert belülről bomlasztók, mint csótányok a szeméttelepen. (Ott sikált ő az első ellopott milliónál is – Kolozsvári Szalonna)

Szigetvári első- és másodfokon is megnyerte a személyiségi jogi pert, de Polt a Kúriáig vitte az ügyet, amely helyt adott a bíróságok döntésének. Kimondták ugyanis, hogy Szigetvári nem tényt, hanem véleményt közölt, ezért nem sértett személyi jogot – írja az Index. A friss HVG meg címlap sztorijában a Polt vezette független fideszes ügyészség tevékenységét elemzi, táblázatban mutatják, hogy állnak, ill. nem állnak a kényes ügyek.

További szép estét mindenkinek!

***

Polt Péter legfőbb ügyész hétfőn fogadta az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottság tagjait – akik kedden már az üres felcsúti kisvasutat üldözték –, és elmondta, “a magyar ügyészség elkötelezett az EU támogatásokkal összefüggően érkezett ajánlások és jelzések kivizsgálása érdekében”. Polt a találkozó után kiadott közleményben – így vélhetően a találkozón is – azzal büszkélkedett, mennyi nyomozást rendelt el az ügyészség uniós jelzések után. Az meg más kérdés, hogy ezek a nyomozások mire vezetnek.  (HVG)

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.