Botrányos diákigazolvány-ügy

Több százezer budapesti és az agglomerációban élő diák kedvezményes utazása lehetetlenülhet el, mert az Oktatási Hivatal hónapok óta nem tudja kiállítani a tanulóbérletek használatához szükséges diákigazolványokat. A szabályozás szerint ugyanis a tanulóbérlet csak a diákigazolvánnyal együtt érvényes, az állami intézmény azonban képtelen biztosítani az okmányokat.

A törvény szerint Magyarországon jelenleg 16 év a tankötelezettség felső határa. Ezért felszólítjuk a főpolgármestert: rendelje el, hogy a BKK a tanév végéig – de legalább a probléma megnyugtató megoldásáig – állítson ki tanulóbérletet minden tanulónak, aki az állam hibájából nem jutott diákigazolványhoz, az ellenőrök pedig fogadják el ezeket, ha a bérletek felmutatója hitelesen igazolni tudja, hogy 16 év alatti.

A Budapesten tanuló diákok nem lehetnek áldozatai az Oktatási Hivatal alkalmatlanságának! Az alapproblémát a főváros nem tudja megoldani, de segíteni tud abban, hogy az minél kevesebbeket érintsen hátrányosan, hiszen a diákkedvezmény sok budapesti családnak jelent segítséget a megélhetésben.

Horváth Csaba és Szaniszló Sándor
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.