Induljon társadalmi egyeztetés

A Tarlós-féle városvezetés hónapok óta készülhetett arra, hogy idén ősszel megkezdődik az M3-as metró felújítása az északi szakaszon, ennek ellenére a BKK csak most, szeptember elején indít társadalmi egyeztetést a metrópótlás közlekedési rendjéről. Ugyanakkor a megkésett egyeztetés is jobb, mint a semmilyen.

Elfogadhatatlan, hogy a kormány és a városvezetés nem kérte ki a budapestiek véleményét olyan a főváros életét a következő évtizedekben alapvetően meghatározó ügyekben, mint a Városliget beépítése vagy a római-parti védmű. Szerencsére sem a Liget-projekt, sem a római-parti védmű nincs annyira előrehaladott állapotban, hogy azok visszafordíthatatlan károkat okozzanak Budapestnek, ez azonban már csak idő kérdése.

Éppen ezért azt követeljük a kormánytól és a városvezetéstől, hogy ne legyenek gyávák, ne rettegjenek az emberek véleményétől és haladéktalanul kezdjenek társadalmi egyeztetést e két, nagy horderejű témában. Úgy gondoljuk, hogy az egyeztetés legjobb formája a helyi népszavazás lenne.

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.