Patkányok a kórházakban

Ez a világszínvonalú fideszes egészségügy: a Merényi Gusztáv Kórházban patkányok potyognak az álmennyezetből, tele van az intézmény patkányvizelettel, tetűvel és rovarokkal. Mindez egy olyan osztályon, amelyet egy éve újítottak fel.

A kormány maga ismerte el, hogy 32 ezer ember halála elkerülhető lett volna 2014-ben, ha megfelelően működne az egészségügy. Orvoshiány, késve beadott oltások, kórházi WC-ben napokkal később megtalált holttest. A kórházi fertőzésekben többen halnak meg, mint az utakon. A pontos adatokat azonban nem ismerhetjük meg, mert a fideszes vezetők szerint „a társadalom nem elég érett arra, hogy kórházankénti bontásban megismerje ezeket az adatokat.”

Mindezek után Balog Zoltán csak álhírek terjesztéséről beszél és érdemi lépéseket nem hajlandó tenni. Orbán Viktor pedig sporteseményeken köt titkos alkukat miközben a magyar kórházakban egész osztályok zárnak be, mert nincs elég szakember, nincs elég orvos, nincsenek háziorvosok, nem elégséges a járóbeteg-ellátás és heteket kell várni alapvető vizsgálatokra.

2018 után a Botka-kormány szervezett, megtervezett, mindenki számára elérhető és biztonságos egészségügyet hoz létre. Visszaadja azokat a 100 milliárdokat, amelyeket az Orbán-kormány kivett az egészségügyből, és olyan béreket ad, hogy megálljon az elvándorlás, és lehetőleg azok is visszatérjenek, akik eddig elmentek.

Szakács László frakcióvezető-helyettes

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.