Bútorcsere a kupiban

Most hallom, olvasom, hogy váratlanul visszavonták az erzsébetvárosi rendőrkapitány, Kiss Szabolcs rendőr alezredes kinevezését és rövidesen új kapitányt neveznek ki a kerületbe. Állítólag az utóbbi években „bulinegyeddé” változtatott Belső-Erzsébetváros sokasodó problémáira válaszul mozdították el a pozíciójából, az éjszakánként uralkodó elviselhetetlen állapotok miatt ő lett a vezéráldozat.

Többen arra tippelnek, hogy a jelenlegi vezetés a bűnbaknak megtett rendőrkapitány kirúgásával próbálja most lecsendesíteni az egyre erősebb lakossági tiltakozást. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem erről Hofi örökbecsűje jut eszembe: „Ha a kupleráj nem megy, nem a bútorokat kell kicserélni, hanem a kurvákat!”

A madammal az élen.

P.s.: Ja, és kérem tisztelettel, ne kezdjünk el most erre rögtön emútnyócévezni! 2010 előtt hány kocsma volt? És most mennyi van?

Hunvald György

***

Helyi ellenzékiek véleménye szerint éppen Kiss Szabolcs volt az, aki rendőrkapitányként eddig a legtöbbet tette az ügyben, pártfüggetlenül próbált úrrá lenni azon a lehetetlen helyzeten, amit a fideszes vezetésű önkormányzat idézett elő. A kerületben ugyanis azután robbant be teljes gőzzel a buliturizmus, hogy a választásokon a lakóknak még csendet és békét ígérő kormánypárti Vattamány Zsolt vezette testület 2013-ban lényegében szabad utat adott a szórakozóhely üzemeltetőknek. Onnantól a lakóközösség már nem szólhatott bele, hogy a házuk földszintjén üzemelő kocsma meddig tarthat nyitva, továbbá az önkormányzat ugyanazzal a lendülettel eltörölte az addigi 22 és 6 óra közötti csendrendeletet. (Népszava)

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.