Kocsis Máté, a gavallér

Vagy valami olyasmi. Közvetve ugyan, de már személyesen Kocsis Máté polgármestertől is kaptunk adományt az Auróra fenntartására – írta két napja az Auróra fb-oldalán. Ez pedig, lássuk be, mindenképp gavalléros tett Kocsis Mátétól – ha nem is szándékosan, ha nem is közvetlenül – de a maga módján ő is támogatja az önkormányzata által lehetetlen helyzetbe hozott közösségi házat. Pontosabban Iványi Gábor, az Evangéliumi Testvérközösség lelkésze támogatja, ő adott a polgi pénzéből adományt az Aurórának, de akkor is…

Mint pár napja írta Iványi, a bíróság 300 ezer forint megfizetésére kötelezte Kocsis Mátét, mert a polgi többször is hazugságokat állított róla a médiában. A lelkész Kocsis Máté büntetésének 10 százalékát ajánlotta fel az Aurórának. Az Auróra köszöni a felajánlást Iványi Gábornak, és hálásak mindenkinek, aki kisebb-nagyon összeggel támogatja őket.

Ezek után – emelve kalapunk – nem tehetünk mást, minthogy a magunk részéről további hasonlóan sikeres, kellemes pereskedést kívánjunk a polgármester úrnak, van még bőven hely, ahol szükség van a „támogatására”! (Persze nem közpénzből…)

***

Az önkormányzat egy meleg júniusi napon drogterjesztésre és kereskedelmi engedély hiányára hivatkozva vonta vissza az Auróra működési engedélyét. Sokak szerint a vendég- látást betiltó határozat indokai mondvacsináltak, a hatóságok egyszerűen csak el akarják lehetetleníteni a helyet. Az Auróra – bár ételt és italt már nem adhatnak a pultból – a határozat ellenére nem zár be, továbbra is működni fognak, de ehhez a közösség segítségét kérik.

(Forrás: A mi Józsefvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.