Stukkótlanítás

A múlt héten leszedték a Rottenbiller utca legvégén, a Lövölde tér és Király utca sarkán álló ház (Lövölde tér 7.) homlokzati díszeit. Azt mondták veszélytelenítés, jó rendben van, oké. Remélem, amit csak lehet megőriznek belőle, és a lehető legnagyobb gondossággal építik újra a stukkókat a lakóházon. Ugye?

(Mondjuk, ahogy ledobálták lepakolták a díszeket az út szélére és ott kordon-oszlopnak használták őket, az azért ad némi gyanakvásra és aggódásra okot, de legyünk optimisták…)

Fotók: Moré Csaba József és Kispál Tibor

A háromemeletes eklektikus bérház a Király utca (Király u. 105.) sarkán 1890 körül épült, de tervezőjéről és építőjéről nem őriz adatot a Fővárosi Levéltár. Annyi tudható csak, hogy korábban a telken (akkori cím: Königsgasse 536) egy 1843-ban Hochfeld (Hohlfeld) Ignác megrendelésére Hild József építette lakóház állt, majd ennek lebontása után egy 1872-ben Schusbeck Pál építette kétemeletes bérház. Elképzelhető, hogy ez utóbbi felhasználásával épült a ma is itt álló lakóház.

dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

***

Emlékeztetőül! Szénmonoxid érzékelő berendezés igénylésére 2017. augusztus 15-ig lehet pályázni Erzsébetvárosban! Részletek itt olvashatók.

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.