Reagált Orbán szavaira az MSZP

Miért nem a stadionokról tetszett beszélni? Igazságosabb Magyarországra van szükség, egy olyan országra, amely az Európai Unióban az első körbe és a nem a perifériához tartozik – így reagált Orbán napirend előtti felszólalására a szocialista Tóth Bertalan.

Vajon a magyar emberek valóban azokat a kérdéseket tartják a legfontosabbnak, amelyeket a nemzeti konzultáción megkérdeztek tőlük? – tette fel a költői kérdést, amire azonban a műfajtól eltekintve, válaszolni is igyekezett:

A magyar gazdaság az uniós támogatások miatt növekszik, az adócsökkentés hasznát a gazdagok élvezik, az állam működése pedig drágább, mint korábban. Miért nem szólt a nemzeti konzultáció az oktatásról, az egészségügyről, a kivándorlásról és arról, mennyit költsünk stadionokra?  – sorolta a szerinte lényegesen húsbavágóbb problémákat.

Tóth Bertalan a Szent László-emlékév kapcsán azt mondta, Szent László volt az első, aki kimondta: tegyünk igazságot, a tolvajokat meg kell büntetni. Ha még ma is életben lennének a törvényei, hol lenne Mészáros Lőrinc, hol lennének a Habonyok, Rogánok, Tiborczok? – firtatta.

(Forrás: Népszava)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.