CBFM: Dr. Zordonbordon

Mától az erdőn 14 felett tilos a bukfenc!
dr. Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon (Pápai Gábor) 

Nem bír magával ez a „derék” polgármester, mindig van egy egetrengetően kiváló ötlete, soroljam? A képviselő-testület most csütörtökön néhány módosítással például elfogadta azt a rendvédelmi rendeletcsomagot, amit állítólag a beérkezett 11 ezer kerületi konzultációs lap alapján állítottak össze. Kocsis Máté a gyerekek és a szülők érdekeivel indokolta az új szabályok tervezett bevezetését.

„Szerda délután felkerestünk több józsefvárosi játszóteret is, az ott hallott vélemények nem fedték a konzultáció eredményét, a gyerekek pedig hülyeségnek tartották a módosítást.” (HVG)

Az elfogadott javaslatban így már nem tiltják meg, hogy a 14 évesnél idősebb gyerekek használják a játszóteret. A frissen elfogadott javaslat alapján azokat büntetik majd meg, akik a játszóteret vagy a játszótéri eszközöket nem megfelelően használják. Jelentsen ez bármit. (HVG: Kocsis Máté meggondolta magát)

Korábban, a szerdai sajtótájékoztatóján a polgi még „életszerűnek” nevezte az eredeti rendeletet. Szerintem meg az lenne „életszerű”, ha a megválasztott polgármester nem Budáról a hivatalba heti háromszor bejárva okoskodna, hanem itt élne a kerületiek között. Talán így nem a lakosok többsége számára érdektelen „kerületi nemzeti konzultációra” hivatkozva alakítaná ki veretes véleményét…

Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM) – Józsefváros, Magdolna negyed

P.s.: Elsőként a Mérce írta meg, hogy Kocsis Máté olyan rendelet bevezetésére készül, amely a 14 évnél idősebbeket büntetné, ha játszótereznek a nyolcadik kerületben. A csütörtöki testületi ülésen aztán Kocsis Máté némi hisztériázás után lényegében úgy módosította a javaslatot, ahogy a Kettős Mérce is ajánlotta. Bővebben itt.

***

A tervezetben eredetileg az szerepelt, hogy ha 14 évesnél idősebb személy használja a játszótéri játékokat, akkor 200 ezer forintig büntethető. A hivatali oldal most azt írja, „az önkormányzat szankcióval él majd”, ha nem rendeltetésszerű a játszótérhasználat. Danada-Rimán Edina jegyző elmondta, hogy a hatóság a fokozatosság elvén jár majd el, legtöbbször elég a figyelmeztetés. A polgármester jelezte: az önkormányzatnak nem a bírságolás a célja, hanem a közterületeket rendeltetésszerűen használók érdekeinek védelme. Kíváncsiak vagyunk, jól működik-e majd az új rendszer. (ittlakunk.hu)

(Forrás: A mi Józsefvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.