Csendrendelet, vagy amit akartok

Elvileg nem kerületi hír, de aztán mégis. A VIII. és a IX. kerület önkormányzata is olyan szabályokon dolgozik, amelyek az eddigieknél szigorúbban korlátoznák a szórakozóhelyek nyitvatartását – írta még csütörtökön a Magyar Nemzet. Eszerint a vendéglátóhelyek vasárnaptól csütörtökig 23 óráig, míg pénteken és szombaton csak éjfélig lehetnének nyitva. Ettől eltérni csak külön jegyzői engedéllyel lehetne, de az bármikor visszavonható, ha a ház lakói indoklással ellátva kérik. Azóta a ferencvárosi képviselő-testület elfogadta a rendeletet és érvénybe is lépett a szigorítás. Csakhát.

Alapvetően nem azokkal a szórakozóhelyekkel van a gond, ahol a vendégek esznek, isznak, énekelnek vagy táncolnak, majd ezután hazatérnek. A probléma jórészt ott van, hogy az utcára a szórakozóhelyekről kiszabadult alkoholtól és más szerektől megtébolyultak, törnek, zúznak, gépkocsikat, utcabútorokat vernek szét, parkokat tesznek tönkre, bárhol levizelnek, lehánynak bármit, kapualjakat, parkolókat, építési területeket használnak közvécének szükségleteik elvégzésére.

Fokozza az utcai gondokat, hogy a cigarettázni vágyó, esetenként magas maligánfokú vendégek tömegeit kényszeríti ki az idióta cigizős szabályozás az utcára, ahol persze olyan hangosan üvöltenek, mint egy csapat magára hagyott prérifarkas.

Tényleg nem értik hivatalosék, hogy mi is a baj? Tényleg nem tűnik fel az olyan turista-hirdetés, hogy ide azért jó jönni, mert bármit meg lehet tenni?  A fél világból italozni és „szórakozni” ide érkező külföldiek lábnyomán kívül itt hagyott következményeket kiknek is kell kifizetni? Tényleg nem érdekes az itt élők élhetetlen mindennapjai?

P.s.: Józsefvárosban is készül egy ilyen rendelet. Erről a lap azt írta, hogy 22 órai zárást rendelne el, ami sok helyet csődbe vinne, hiszen addig nem tudnák kitermelni a működéshez szükséges nyereséget. Hozzátették, hogy így ráadásul az V., a VI. és a VII. kerületbe háromszor annyi bulizó terelődik át. Köszönjük, Emese.

 dr. Kispál Tibor, önkormányzati képviselő

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.