Polt, meg a lánya

Jobb lett volna valami szenzációs hírrel kitölteni ezt a péntek délutánt – például, hogy tegnap mennyire örült Orbán Viktor Trump hátának – de sajnos mást dobott a gép. Azt írja ugyanis a 24.hu, hogy Polt Péter legfőbb ügyész lánya frissen szerzett diplomájával – tök véletlenül – a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jogi osztályán kapott állást, ott, ahol – szintén tök véletlenül – Polt Péter felesége a személyzetis atyaúristen.

Így aztán Polt felesége felvette Polt lányát a jegybankhoz. Az MNB szerint azonban szó sincs összeférhetetlenségről, sunyizásról vagy bármi másról, teszem azt, kéz kezet mosról vagy valami ilyesmiről, tessék szépen arrébb battyogni nincs itt semmi látnivaló. Erre ráerősit- ve Lázár János az RTL Klub kérdésére a kormányinfón kijelentette, hogy Polték lányának munkahelyével kapcsolatban semmiféle összeférhetetlenség nem merül fel,

mert ilyen alapon minden munkahely összeférhetetlen lenne, hiszen az egész országban az ügyészség nyomoz.

De ha mindez még nem lett volna eléggé vérforraló és bicskanyitogató, ma reggel a másik arrogáns nagyarc, Kovács desikerült Zoltán is megszólalt az ügyben, és

Ez itt most egy akkora probléma?

– értetlenkedett az ATV Start című műsorában.

Igen b@szki, ez meg az összes többi hasonló disznóságotok, igenis akkora probléma! De most komolyan: ezek mernek bárkin is bármit számon kérni?!

P.s.: Apropó, számonkérés. Bárándy Gergely a hét elején Mengyi Roland (lásd.: Voldemort meg az ő társai) büntetőügye kapcsán a parlamentben érdeklődött a legfőbb ügyésznél, hogy miért „vágta el” a minisztériumi szálat a Központi Nyomozó Főügyészség az eljárás megszün- tetésével. Polt Péter válasza: Mengyi ügye bírói szakban van, a vádirat szerint a fideszes képviselő kereste meg a volt államtitkárt, a minisztérium részéről eljáróknál büntetőjogi felelősséget nem lehetett kimutatni. Különben is, a nyomozóhatóság azt hallgat ki tanúként, akitől érdemi információ várható. Pont.

Önök Polt Pétert, a legfőbb ügyészt, a törvényesség őrét, a büszke apát hallották.
További szép napot mindenkinek!

***

Pár napja a Népszava írt arról, hogy jogerősen megszüntették a nyomozást a Zala Megyei Főügyészségen az Új Magyarország Párt ügyeiben. A párt ellen többek között költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt nyomoztak. Az ÚMP a 2014-es választásokon 1578 szavazatot tudott szerezni, de közben a kampány ötven napja alatt 62 millió forintot számoltak el szállásra és üzemanyagra. (444.hu)

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.