Ceglédi Zoltán: Toporzékolás

Kezd komikus lenni, amit Orbán Viktor CEU-ügyben művel. Nem mellesleg hülyének is néz mindenkit.

Most, hogy az Egyesült Államok külügyminisztériuma hivatalosan is közölte, amit mindenki eleve tudott (beleértve az erről hazudozó fideszeseket is, kivéve mégis azok közül a butábbakat), jelesül, hogy sem oka, sem joga nincs az amerikai kormánynak a magyar kormánnyal a CEU-ról tárgyalni, lenne itt pár megvitatandó kérdés.

Elsőként az, hogy meddig lovallja még bele magát Orbán Viktor és csapata az egyre nevetségesebb toporzékolásba, miszerint de igenis, vele a Donald bácsi tárgyaljon az egyetemről?! Nem lehet, Viki, értsd meg, ennek a játéknak nem ezek a szabályai. De én akarom, akarom, akarom!!! De akkor sem lehet, értsd már meg. Íme, itt ez a játszótéri akarnok, aki megszokta, hogy bármikor szétrúghatja a kisebbek homokvárát, elveheti tőlük a lapátot, és Lóci pajtásával közösen elszedheti az összes cukorkát meg kakasos nyalókát. De az Amerikai Egyesült Államok egy másik nagyságrend. Olyan forgatókönyv nincs, hogy Orbán Viktor addig pukkancskodik, amíg ők meghátrálnak. Orbánék mindig le fognak pattanni az amerikaiakról, akik döbbenettel vegyes szánalommal figyelik, ahogy a bokájuknál sivalkodik a pöttöm, hogy vegyék fel, hogy jól beolvashasson nekik.

Most komolyan, ember, mennyire tűnik tufának ez az ország a külföld szemében, amikor New York állam kormányzója, Andrew C. Cuomo is kiad egy közleményt, hogy mint mindenki tudja, a CEU-ról vele kellene tárgyalni – és erre (minden szóra figyeljünk) Budai Gyula egy hajdúdorogi lakossági fórum előtt reagál, hogy de, de, ők akkor is az amerikai kormánnyal akarnak tárgyalni?!

Kifejezetten kínos, amit művelnek. És nem csupán azért, mert rólunk is borzalmas bizonyítványt adnak, hanem mert még ezt sem tudják hihetően csinálni. Ez a másik gond. Hiszen mi is volt a CEU-gyilkos nekibuzdulás nyitó hazugsága? Hát az, hogy kérem itt kamuegyetemek működnek, amiket meg kell regulázni, hisz a kamuképzéssel mindenkit becsapnak. Hogy nem is igazi egyetemekről van szó, mert megnézte az egyik Rogán által fizetett propagandista (a többi 136 pedig megírta), hogy az Óperenciás tengeren túl, ott bizony nincs is egyetemi kampuszuk!

Itt tegyünk egy rövid kitérőt, hogy roppant sértő módon megtudakoljam az átlagos, egységsugarú, Soros-egyetemező, Putyint éltetve tüntiző fideszes szavazópolgártól, hogy hány úgynevezett kampuszhoz, és pontosan milyen viszony fűzi? Mert ugye, azt tudjuk, hogy Kovács Zoltán, a kormány egyik fő-főszája (valamint egyéb testrésze) már odanyilatkozott, hogy ő bizony nem is emlékszik, milyen papírt kapott annak idején a CEU-n. Soros úr, ez bizony hiba, Kovács úrnak egy teljesen más, egyértelműen azonosítható papírt kellett volna adni. Perforáltat.

Szóval a Fidesz eredeti állítása az volt (Kósa Lajos érettségizett professzorral az élen), hogy ez egy kamuegyetem. Hahh, mindjárt ki is derül, csak szót válthassanak az Egyesült Államokkal! Jöjjék a Trump, álljék a szőnyeg szélére, és adja elő a lopott holmit: mi a csuda ez a CEU? Egyúttal mutassa meg Kósa Lajos érettségizett akadémikusnak, hogy melyik az egyetem, melyik a könyvkiadó, és melyik a büfé, mert magától ez a különbségtétel nem megy neki. No, de drága fideszes barátaim, hát még akkor sem nyilvánvaló számotokra, hogy ez egy valódi egyetem, amikor zsinórban a harmadik-negyedik, egyre magasabb posztról jön az amerikai válasz, hogy hagyjátok élni, a CEU fontos, a CEU rendben van, és ha valamit akartok tőle, akkor vele tárgyaljatok?! Mert ugye, eddig Thaifölddel meg nem is tudom, Tobagoval sürgősebb volt nemzetközi egyetemi ügyekről diskurálni. Az Egyesült Államok már válaszolt: a CEU NEM kamuegyetem.

Ha pedig olyan hülyének hazudjátok magatokat, mint akik ezt nem értették meg, és minket is ilyen hülyének néztek, akkor ne a felsőoktatást baszkuráljátok, hanem próbáljatok személyes tapasztalatot gyűjteni az alsóbb szinteket, például az óvodákban. Ez a viselkedés ugyanis ott szokás.

(Forrás: Sztárklikk)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.