A „mimagyarok” Pekingben

Nincs is szebb vasárnap annál, mint Pekingben találkozni a világ aktuális diktátoraival, és boldogan fényképezkedni velük. Ez a fotó többet mond száz szónál: a kínai vendéglátó odavezeti Orbán Viktort az orosz államfőhöz, Vlagyimir Putyinhoz, és elégedetten mosolyog hozzá Recep Tayyip Erdogan török államfő és Európa utolsó diktátora, a fehérorosz Aljakszandr Lukasenka kiszemelt utódjával, a fiával. (Orbán Viktor 12 új fényképet töltött fel ebbe az albumba: „Peking, második nap // Beijing, day two”)

Orbán Viktor Európa helyett végleg kelet felé fordult, ezt szavakkal és tettekkel is bizonyí- totta. Ez, meg a többi feltöltött fotó nem csak Magyarország, de a rendszerváltás szégyene is. Meg az egész Fideszé.

Mások is versengenek a kínai kapcsolatok fejlesztéséhez szükséges politikusi kegyekért. De közben nem alázzák meg magukat és országukat kínos gesztusokkal. (Népszava)

Itt tartunk, ekkorát fordult a világ.

Hunvald György

***

Orbán Viktor Kínában jár, előbb százmilliárdokat kért a miniszterelnök Kínától, majd meg- koszorúzta a Tienanmen téren a kommunisták hősi emlékművét. Végül miután találkozott Hszi Csin-pinggel, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter társaságában táncikált és dalolt a Bank of China vezetőinek. Gratulálok! A „mimagyarok” és hazánk zsebredugott hírneve ezzel tovább erősödött.

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.