Ceglédi Zoltán: Gyertek ki a fényre!

Hadd lássuk újra ezeket az arcokat, hadd vessük össze azokkal a fiatalokkal, akik ezekben a hetekben rázzák az utcát. Mindig, mikor kiderül, hogy egyre több magyar polgárnak egyre inkább elege van a Fideszből, olyankor fenyegetve odaköp a tiltakozók elé valamelyik pártpropagandista, hogy megállj, kutya, majd jön a Békemenet, kimegyünk az utcára, és megkapjátok a magatokét.

Szépen kérem, gyertek. Gyertek ki a fényre.

Hadd lám a tolvajt, aki a mi pénzünkből hízta magát milliárdosra, csippentse virsliujjai közé a molinót, nem leszünk gyarmat. Ó, dehogynem, pont azon dolgozol. Hadd lám a kimosakodott, egykori MSZMP-s agitpropmunkatársat, aki pályája csúcsaként már megint ugyanazt, ugyanúgy írhatja Amerikáról, a demokráciáról, a szabadságról és a Nyugatról, mint negyven évvel ezelőtt. És a huligánokat is zavarják el borbélyhoz! Lépdeljen vele a spicliket mentegető (gyanúm szerint: újra csatasorba állító) kavarógép, és óbégasson versenyt a már kizárólag üvöltő káromkodásokat gépelő, önmaga paródiá­­jává vált kurzuspublicistával. Díszhelyre a hivatalos fizetésénél tízszer többet költő kormánytagokat és a beléjük karoló luxusasszonykát, Instagramra pattanhat rögtön a Gucci letelepedési kötény, az aranysújtásos békemente meg a rinocéroszbőr Louis Vuitton készpénzhátizsák.

Vonultassák fel a párthoz lojális, silány „kultúracsinálókat”, akik színházat, könyvet, dalt is kizárólag Pártunk és Kormányunk dicsőségére gyártanak. A kutya nem veszi meg, a kutya nem vesz jegyet rá, de közpénzből kipótolják. Sétáljon karéjban velük a sok, gyenge megvilágításban a valódi újságírókkal néha még összekeverhető diktafon, akinek belvárosi kávézók különtermében diktálja Lázár János a véleményét, és reggel a pártközponttól kapja a híreket. Menjenek csak, most nem kell sivalkodni, hogy jaj, nem lehet közlekedni, a fideszes tüntibüntin sose baj, csak ha Viktor apánk ellen indul meg a tömeg. Mutassák szépen, sorban, enumeráció, a sok „szakértőt”, aki visszafelé dolgozik: Habony Árpád a lap aljára írja neki a végeredményt, ő meg fölfelé visszaszámolja belőle az unortodox valóságot. Vonuljon a sok középkáder, trafikkal stafírungozott vidéki polgármester-feleség, uniós pénzekből magának villát építő polgármester, közelinél is közelibb tolvaj „közbeszerző” vállalkozó. Kísérje őket a véletlenül mindig pályázati nyertes szomszéd, kopogjon a cipősarka a „ráíratott vagyonú” politikusfeleségnek, saját lábán állva, sőt lépdelve a királyi család több tagja. Jaj, és hát a bajszos schmittpál, a csalikukacnak állt egykori horgász, a bús képű aláírógép, a bajszos 3CPO, az is menjen ám! Az övéivel, a főnökeivel, loholjon a menettel, nincs köztársaság, nincs már elnöke sem, pattanjon szépen Viktor gazda utánfutójára.

Húzzák aztán maguk után a gyűlölettel meghülyített derékhadat, akiket közpénzből felbuszoztatnak Iszapszentkukacról, rikoltani, hogy mocskos migránsok, hát hiszen ha helyben ők még ilyet nem is láttak, de bemondták a Fideszkettőben, hogy akinek sötétebb a bőre, az meg fogja erőszakolni a lányaikat. Meg hogy Soros György illuminált szektája titkos kézjelekkel irányította a pilisi szívcsakrához a gyíkembereket. Zúgjon a „Brüsszel, takarodj!”, mintha lenne bárki Zalaegerszegtől Békéscsabáig, akinek az Európai Unió ártott volna széles e hazában. Meg a lengyel importot, azt is hozzák, akiknek persze a Putyin-nyalást sose fordítják le, nehogy lebukjon a pincsi miniszterelnökünk.

Jöjjön, szépen kérem, jöjjön megint a Békemenet. Ne csak a hangja, ne a közpénzmilliárdokkal lenyúlt, majd kitapétázott álmédiájukban üzengessenek, igenis menjenek ki, mutassák meg magukat büszkén. Hadd lássuk végre, kik közül kell választani. Ti ugyanis azért bujkáltok, azért üvöltöztök az én pénzemből fenntartott álsajtótok barikádja mögül, mert egyszerűen ennyik vagytok.

(Forrás: 168 óra)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.