Józsefvárosban kampány van

„A kisfiam díjnyertes kommentje: anyából cicát rajzoltak!” (Román Péter) 

És akkor most, hogy a mi kis önkéntes kerületi pénzbeszedőnk elvesztette önkormányzati képviselő jellegét, nézzünk kicsit körül, hogy miképpen is zajlik az emiatt kiírt időközi választás kulturált, kiegyensúlyozott kampánya. Itt van például a Bauer Sándor utca, április 7-én, látszik, hogy kampány van. Roppant érdekesnek találtam, hogy csak Bolba Márta és Dopeman plakátjai lettek megrongálva – a Fidesz és a Jobbik plakátjai azonban valahogy érintetlenek maradtak.

Így aztán volna pár kérdésem…

  • Az állítólag mindent látó térfigyelő kamerarendszer érzékelte-e és rögzítette-e a rongálók kilétét és magát a rongálást? Ha nem, akkor miért nem?
  • A környéken a kampány óta sokkal láthatóbban jelenlévő rendőri erők vajon miért nem észlelték az elkövetést?
  • A kerületben a KDNP-s Kaiser képviselő vezette, és nagy számban és mindenhol jelenlévő polgárőrség vajon észlelte-e az elkövetést? Ha nem, akkor miért nem?
  • Az elkövetők honnan és miképp tudhatták, hogy a tettenérés veszélye nélkül mikor követhetik el a plakátok megrongálását?
  • A firkálmányok szóhasználata és kommunikációs sablonjai alapján beszélhetünk-e jobbikbűnözésről? Vagy épp a Fidesz pártszolgálatosai használták a jobbikos kommunikációs sablonokat, hogy rongálásaik gyanúját a Jobbikra terheljék rá?
  • Mennyire véletlen az, hogy a Magdolna-negyedben pont akkor történtek a tömeges plakátrongálások, amikor sajtónyilvános lett a fideszes képviselő lemondásának valódi és igencsak mocskos oka?

Na igen: kampány van…

(A képek nagyobb méretben, teljes szépségükben itt nézhetők meg.)

Frigyesmester

***

Jó reggelt, Józsefváros! – köszönt be ma is a 8ker fb-oldala, merthogy 9-től testületi ülés van önkormányzatéknál és 8kerék közvetítenek. Kíváncsi vagyok, lesz-e valakinek annyi vér a pucájában, hogy a mai képviselő-testületin rákérdezzen Balogh István Szilveszter körül kialakult „pénzügyi viták” pontos mibenlétére… Aztán: kedden átadták a Hajléktalan Jézus szobrát. A szokatlan Krisztus-ábrázolást, ami padon fekvő hajléktalanként jeleníti meg Jézust, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek áldotta meg a Horváth Mihály téren. Az átadáson Kocsis Máté polgármester persze nem volt ott, de hát mért’ is lett volna. További szép napot mindenkinek!

(Forrás: A mi Józsefvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.