A józsefvárosi pénzbegyűjtő

“Halványul a szentkép. Leszarták a legyek is, töredezik a festék, fakulnak a színek.”
(Kolozsvári Szalonna) 

Már két hét sincs hátra és lassanként megtudjuk, miért is írtak ki időközi választást a Magdolna-negyedben, s miért is mondott le oly nagy hirtelen Balogh István Szilveszter. És bár az előző poszt aljára kis színesként már röviden felkerült, de azért nem árt még egyszer átvenni, hogy miért is titkolták el eddig a váratlan lemondás hátterét. Ami most kiderült: a hírek szerint pénzeket szedett be a fidesz jeles képviselője, és ezért kellett lemondania.

Mélyszegénységben élő emberektől húzott le pénzeket: szociális alapon kiutalt házmesterlakások bérlőit kereste fel, azt állítva, hogy neki köszönhetik a kiutalást. (…) Kocsis tisztázó beszélgetésre hívta Baloghot, aki a pletykák nyomán annyit elismert, hogy pénzügyi viták alakultak ki közte és magánszemélyek között, továbbá azt is, hogy jelentős összegű adósságba keveredett. Kocsis szerint „ezek az ügyek semmilyen módon nem kapcsolódtak az önkormányzat működéséhez, ezért Balogh lemondását követően további vizsgálatra nem volt szükség.”

Nagyon szép, főleg ez az utóbbi Kocsis mondat. Mert valóban, ez tényleg nem kapcsolódik (remélhetőleg) a hivatal működéséhez. De ha a polgármester úr arról is beszélt volna, hogy mindez miképpen kapcsolódik a helyi Fidesz és frakció működéséhez, az azért izgalmasabb lett volna. Merthogy Balogh úr 2010 óta volt fideszes képviselő, önkormányzati bizottsági tag. Erről azért eshetne pár keresetlen szó, nem? De.

Meg arról is, hogy mindezek után indult-e büntetőeljárás Balogh ellen…

***

Balogh helyére hét jelölt pályázik. A Fidesz-KDNP a jelenlegi alpolgármestert, Sántha Péternét indítja, az MSZP-nek nincs saját jelöltje, ők a függetlenként induló Dopeman, azaz Pityinger László mögé álltak be. De nem ő az egyetlen ellenzéki jelölt. Egyrészt a Jobbik is indított jelöltet, valamint az Együtt is, és függetlenként, de külső párttámogatással indul Bolba Márta evangélikus lelkész is, aki például menekültügyben igen élesen támadta Kocsis Mátét. (Az április 23-ai időközi választáson Ellenzéki győzelemre számítanak a fogadók)

(Forrás: A mi Józsefvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.