Erzsébetvárosi pillanatkép (1)

Húsvétra sonkát, tormát osztott, bocsánat „ajándékozott” tegnap az önkormányzat az Erzsébetváros Kártya tulajdonosainak, ami igen dicséretes. Az érdeklődés rendkívül nagy volt, a szervezés azonban hagyott némi (rengeteg) kívánnivalót maga után. Sokan hosszú órákat álltak sorba és voltak – akik a majdnem a Wesselényi utcáig érő sort meglátva – meg sem kísérelték az „ajándék” átvételét. És ez már nem annyira dicséretes.

Meg az sem, hogy a napokban ugyaninnen, a Klauzál térről kiszórták (és nem mellékesen megbüntették) a Heti Betevőt, akik nem csak húsvétkor vagy karácsonykor, hanem évek óta minden vasárnap osztottak ételt a rászorulóknak, a szegényeknek.

P.s.: A képeket nézegetve azért csak-csak eszembe jutott, hogy édes istenem, mekkora sz@rban lennénk, ha Magyarország épp nem erősödne.

***

Apropó, erősödés meg jól teljesítés: a CEU-törvény után – meg sem várva a hétfőt – már tegnap délután beadta a Fidesz a civiltörvényként ismert “A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról” című törvénytervezetét is. Asszem’ nagyon össze fogunk kapni rajta a Nyugattal…

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.