Orbán megzuhant, Botka feljött

Folyamatosan növeli ismertségét és népszerűségét Botka László, népszerűsége Orbán Viktoréhoz közelít. A Publicus Intézet felméréséből kiderül, az olimpiai népszavazási kampány és Botka feltűnése felrázta a közéletet. A pártok versenyében a Fidesz továbbra is meggyőző fölénnyel vezet.

Az elmúlt hónapok politikai eseményei után majdnem minden szereplő támogatottsága növekedett, míg a bizonytalanok aránya öt százalékponttal, 39 százalékra csökkent. A Publicus Intézet a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését vizsgálta.

Orbán Viktor ismertsége nem változott 2017 januárjához képest, 96 százalékos. Népszerűsége 44 pontos, ami azonban jelentős, öt százalékpontos csökkenést jelent.

“Ezzel a változással már nem ő az egyértelműen legnépszerűbb vezető politikus.”

– írja a Publicus.

A felmérésből kiderül, Botka László (MSZP) az országos politikában való felbukkanása óta folyamatosan növeli ismertségét és népszerűségét is.

Ismertsége januárhoz képest három százalékpontot növekedve, 81 százalék, népszerűsége két százalékpontot növekedve, 42 pont.

“Botka László egyértelműen a legnépszerűbb vezető a bizonytalanok körében.” – teszi hozzá a felmérés.

Vona Gábor ismertsége nem változott, 92 százalék. Népszerűsége két százalékpontot növekedve 33 pont. Gyurcsány Ferenc ismertsége és népszerűsége sem változott érdemben. Ismertsége 95 százalék, népszerűsége 21 pont, amely a a saját táborban, illetve a bizonytalanok körében is a legalacsonyabb.

A pártok támogatottsága

A Fidesz szavazóinak száma két százalékpontot növekedve visszatért a két hónapja mért értékhez, 25 százalék. Így a párt elmozdult idei mélypontjáról. Az MSZP támogatottsága két hónapja egy százalékpontot növekedett, majd egy megtorpanás után erre a hónapra újabb egy százalékpontot növekedett, így most 14 százalék. A párt szavazói továbbra is meglehetősen aktívak. A Jobbik támogatása egy százalékpontal növekedett ezen ciklusban mért mélypontjáról, és 11 százalék. A többi kisebb párt megítélése csupán minimálisan változott.

Forrás: atv.hu / Publicus Intézet

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.