Szépülő valóság Erzsébetvárosban

Olvasgatom az önkormányzat lapjának március 2-án megjelent, februári Képviselői híradóját*. A melléklet egyik cikke, illetve képe keltette fel a figyelmemet. Ebben a 3. sz. választókerület képviselője, Veres Zoltán (Fidesz) diadalmasan számol be szépülő, fejlődő kerületi közterületekről. Ilyenek vannak benne:

Lakókörnyezetünk úgy válhat otthonosabbá, hogy figyelmet fordítunk a zöldfelületek növelésére és a kulturált, tiszta környezet megőrzésére. Mindezek mellett lényeges az is, hogy ezek a zöldfelületek a mieink, az erzsébetvárosi lakosoké.

Meghogy:

De nemcsak a fejlesztések fontosak, hanem azok tisztántartása is. Az elmúlt időszakban tapasztalhattuk, hogy közterületeink tisztasága kiemelt figyelmet kap Erzsébetváros önkormányzata részéről. Folyamatos takarítást végeztetünk kerületünk utcáin, figyelmet fordítva arra is, hogy fejlesztéseink megőrizzék kulturált állapotukat.

(Megj.: gondolom a „bulinegyed” még megmaradt lakóinak fentiekhez azért lenne egykét keresetlen szava…)

Visszatérve a cikkhez: mellékeltek hozzá egy képet is a Faun-szobros kis térről, illetve annak padjairól. Csakhogy a képen a padok karfátlanok. Valótlant közölni pedig – akár képben, akár szövegben – nem szép dolog. Mert a valóság az, hogy még tavaly októberben csinosnak mondott karfákat szereltek valakik az önkormányzat melletti terecske összes padjára, hogy ezzel akadályozzák meg a hajléktalanok ottlevését, ücsörgését, fekvését.

Kutyaszar és kosz ellen ugyan nem véd, de ember ellen pont jó. (Megj.: Az az igény jogos, hogy ne legyen koszos, mocskos az adott terület, de a hajléktalanságra nem a padok eltüntetése, esetleg lekarfázása a legjobb megoldás. Mielőtt bárki is…)

A képek 2017. március 9-én készültek

Így aztán – a cikk tanúsága szerint – a buhera-karfák nincsenek is, csak a sok szép zöld- terület, meg virág mindenütt, mindenki boldog (tiszta Macskafogó), lehet szépen tovább ballagni, mert ugye így „fejlesztéseink megőrizték kulturált állapotukat.” (Állítólag nem az önkormányzat, hanem a főváros „oldotta meg” így a hajléktalan-problémát, de akkor is.)

Mert egy az újság, és más a valóság.

*2014-ig az Erzsébetváros újság aktuális száma mindig az önkormányzat honlapjának főoldalán virított. Most meg csak több kattintás után lehet hozzájutni, vajon miért?

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.