Teljes agyhalál előtt

Vasárnap ugyan már megosztottam az fb-oldalamon egy jellemző esetet, ami az ügyészség szakmai képzettségét és az ügyész éles elméjét bizonyítja az engem vegzáló eljárásaiban, de gondoltam itt sem árthat. Mégse minden nap történik ilyen, szerencsére. Mindez csütörtökön, a teljes agyhalál előtt egy perccel zajlott…

Az ügyész kérdezi a tanút, hogy ha ő városközponttal kapcsolatban adott városfejlesztési tanácsot nekem, akkor miért nem a Fővárosi Önkormányzattal szerződött, mert ő (mármint az ügyész), úgy tudja, hogy a VII. kerület nem a városközpontja a Fővárosnak, a Kőbánya-Városközpont jöhetne inkább szóba. Komolyan ezt mondta, ne nevessetek.

Ezek után elmondtam neki (mármint az ügyésznek), hogy a Fővárosnak nincs városközpontja, ellenben a főváros kerületeinek vannak városközpontjai, némelyiknek több is. A Kőbánya-Városközpont, amire emlékszik, csak a 3-as metró utasainak tűnik úgy, hogy az a Főváros városköz- pontja, sőt ha egy kicsit tovább utazunk vele, meglepetésre a vonal másik végén is van egy városközpont, amit a balliberális média, az ügyészség megtévesztésére Újpest-Központnak hív.

Nem hülyéskedek, tényleg így történt és ilyen „magas szintű szakmai hozzáértés” miatt kell a perújítási tárgyalásra járnom. Ilyenkor azért mindig eszembe jut József Attila verse: „Én egész népemet fogom nem középiskolás fokon taní-tani!”

Rájuk férne.

Hunvald György

(Forrás: Hunvald-blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.