Szegények karácsonya

Miközben a kormány és a Fidesz egyfolytában a 2016-os év sikereit sulykolja, addig december 24-én, szenteste napján emberek ezrei álltak sorban órákon át egy tál étel reményében a Blaha Lujza téren. Jópáran már hajnali háromkor beálltak a sorba, hogy délben egy tálnyi ünnepi menühöz jussanak az Ételt az Életért Alapítvány ételosztásán.

Kevés dolog árulkodik megrázóbban a magyarországi szegénység mértékéről, mint ez a tegnapi sor. És évről évre egyre többen állnak ebben a sorban. De ha ez nem elég nyomasz- tó, a 24.hu összegyűjtött pár adatot Orbán győztes és állítólag erősödő országáról:

A hét évesnél fiatalabb magyar gyerekek 42,2 százaléka él szegénységben. 30 ezer gyerek állandóan nélkülözik, 50 ezer rendszeresen éhezik. 150 ezer gyermek él olyan háztartásban, ahol nincs vécé. 200 ezer olyanban, ahol nincs áram. 4000 gyereknek nincs lakcíme, így támogatást sem kaphatnak.

Boldog karácsony? Ez?! Rohadékok…

***

A hvg.hu beszámolója szerint a nagy sor ellenére a jó szervezésnek köszönhetően a délelőtt 11-kor kezdődő osztás során hamar meleg ételhez jutott mindenki. Két csatornán adták a székelykáposztát a rászorulóknak, akik tartós csomagot is kaptak, a gyerekek pedig kekszet, nápolyit, csokit. A krisnások 1600 adag meleg étellel készültek, de ennél jóval több is elfogyott volna. Ha megteheted, támogasd őket egész évben, a Krisnásokat például a 13600-as vonalon, a 33-as kód beütésével tudod támogatni 250 forinttal, de a karitativ.hu-n nagyobb összeggel, rendszeresen is tudod segíteni munkájukat!

(Forrás: A mi Erzsébetvárosunk blog)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.