3 milliárdos a jutalék

Az MSZP országgyűlési képviselője szerint a több mint hárommilliárd forintos jutalék miatt kaphatják Erzsébet-utalványban és nem készpénzben a 10 ezer forintot a nyugdíjasok. Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány fővárosi épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a jutalékot az utalványokat kibocsátó Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kapja.

Ha készpénzben adnák oda a juttatást, akkor nem lenne semmilyen jutalék – tette hozzá.

Korózs Lajos azt mondta, senki nem nyilatkozott arról, hogy az utalványok áfával együtt több mint 35 milliárd forintos összege melyik költségvetési soron található és milyen jogcímen utalta át a kormány, ha egyáltalán átutalta.

Az politikus szerint a kormány semmilyen dokumentumot nem mutatott be, hogy megrendelt-e az utalványokat. A szocialista politikus kitért arra is, hogy a hírek szerint január 1-jével megszűnik az alapítvány, ezért kérdéses, hogy a beváltott utalványokat kivel fogják elszámolni a cégek. Felhívta a figyelmet arra, hogy a sorozatszámmal ellátott Erzsébet-utalványokra szigorú bizonylatolási szabályok vonatkoznak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.