Most emelkedik a nyugdíj vagy nem?

Ez lenne a miniszterelnök által emlegetett gesztus, tisztelet és megbecsülés? – Lendvai Ildikó Facebook-posztja.

A 10.000 ft-os Erzsébet-utalvány minden nyugdíjasnak jól jön. Az is, hogy egy icipicivel több,1,6%-os lesz az emelés. A fene a randa természetemet, hogy az örvendezés közben is számolok. Az átlagnyugdíj 117.ooo ft. Ennek 1,6%-a kerekítve 1870 ft. Ha az egyszeri 1oooo ft-ot elosztom 12 hónapra, az a kerekítési szabályok szerint 830 ft. Együtt 2700 ft, Ha az idei karácsonyi ajándékot is beleszámoljuk, ennyi tehát a havi átlagnyugdíj növekedése. Az MNB saját számítása szerint jövőre az infláció 2,3%-os. Ha legalább ezt pótolni akarnák, az átlagnyugdíjasnak havi 2690 ft emelést kellene adniuk. És akkor még csak a pénzénél van, semmivel többet nem tud vásárolni.

Tessék szíves tehát bespájzolni az Erzsébet utalványból egy évre, mert a nyugdíj csak ezt hozzászámolva nem veszít az értékéből. Csak tudnám, akkor hol itt a miniszterelnök által emlegetett gesztus, tisztelet és megbecsülés?! Ja! Megvan! A havi 10 ft különbözet a 2700 ft (emelés+utalvány) és az infláció miatt szükséges 2690 ft között. Hurrá! Dőzsölünk!

Persze volt egy másik bejelentés is. A kancelláriaminiszter elmondta, hogy jövő tavasztól a nyugdíjasok ingyen válthatnak útlevelet. Most vegyem ezt célzásnak?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.