Események

 

Szociális étel, meleg ruha (kabát, cipő, pulóver, sapka, sál, kesztyű) és pléd osztás a CEDEK szervezésében – 500 adag meleg étel, várnak mindenkit!
A menü: pusztapörkölt, tea és friss kenyér, gyümölcs.
2017. november 29. szerda 14.00 (jegyosztás 13.30-tól) – helyszín: Bp. VII. ker., Almássy tér
Részletek: CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat

***

Évenkénti egyszeri, díjmentes lomtalanítás Erzsébetvárosban – 2017. november 24-25. péntek-szombat. Részletek ITT!

***

Novemberi programajánló – Az MSZP Nyugdíjas tagozat szervezésében ajánlok két programot.

1.) Meghívót kaptunk az Újpesti Nyugdíjas tagozattól a 2017. november 8-án, szerdán 15 órai kezdettel tartandó „5 éves az Újpesti nyugdíjas tagozat” ünnepi műsoros rendezvényre. Helyszín: 4. kerület, Árpád út 66. – Polgár Centrum. Erzsébetvárosból közösen megyünk, a találkozó helyét és időpontját később megbeszéljük.

Meghívott vendégek: a kerületi nyugdíjas tagozatok tagjai; Gúr Nándor o.gy. képviselő, az MSZP alelnöke; Borszéki Gyula a 13. kerület alpolgármestere és az MSZP 13. kerületi elnöke; Horváth Imre o.gy. képviselő; a helyi 4. kerületi MSZP elnökség képviselői; Ungár Györgyi a Budapesti Nyugdíjas tagozat elnöke.

2.) A Budapesti Nyugdíjas Tagozat 2017. november 16-án, csütörtökön 10 órától tagozati ülést tart budapesti nyugdíjas szervezetekkel közösen.

Témái: a tavaszi országos nyugdíjas parlamenten elfogadott állásfoglalás végrehajtásáról, a nyugdíjasok helyzetéről és a választási kampány közös céljairól.

Meghívott vendégek: MaSZSZ (Magyar Szakszervezeti Szövetség), Életet az éveknek, Nyubusz (Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége), Nyugdíjas Parlament Országos Egyesülete, Gúr Nándor o.gy. képviselő és Korózs Lajos o.gy. képviselő, MSZP Budapesti Nyugdíjas Tagozat.

Helyszín: 13. kerület, Teve utca Piros pont. Erzsébetvárosból közösen megyünk, a találkozó helyét és időpontját később megbeszéljük.

Kérlek, október végéig jelezd, hogy tudsz-e jönni a rendezvényekre.

Budapest, 2017. október 23.

Gergely József, tagozati elnök

***

7. Lakásmenet – Csak együtt vagyunk erősek! 2017. október 14-én felvonulás a lakhatáshoz való jogért. Mert lakás nélkül nincs méltóság, biztonság, család, egészség, élet. Van megoldás a lakhatási válságra és Te is tudsz tenni érte. Gyere el a Lakásmenetre!

***

Megnyitott a Bethlen Terasz (Bethlen Gábor tér)! A Bethlen előtti placcon hétfőtől péntekig 8 és 11 óra között olasz szendvicsek, kávék, teák, üdítők mellett erzsébetvárosi írók- költők idézeteit, nyitott könyvespolcot, bakelit lemez cserét és olvasnivalók találhatók. A színház dolgozói programtájékoztatással, jegyvásárlási lehetőséggel, erzsébetvárosi kulturális sétákkal várják az érdeklődőket. Részletek ITT.

***

Újra megnyílt a Dózsa György úton az ARC plakátkiállítás!

Idén 2017. szeptember 20. szerdán 15 órakor találkozunk a Piros Pontban, innen indulunk megnézni a kiállítást. Akinek a Dózsa György út közelebb van, a Damjanich utcába a 70-es troli Dózsa György úti megállójába menjen, ott 15.30 órakor lesz a találkozó. Akit érdekel, Gergely József az MSZP Nyugdíjas tagozat erzsébetvárosi szervezetének elnöke (tel.: 06309668468, e-mail: gjozsefmeister@gmail.com) tud adni további felvilágosítást. Részletek a kiállításról.

***

2017. ÉVI BEJÁRATI KAPU(K) ÉS KAPUALJ(AK) FELÚJÍTÁSA PÁLYÁZATI KIÍRÁS – Erzsébetváros közigazgatási területén lévő, 1990. előtt épült társasházak és lakásfenntartó szövetkezeti házak számára bejárati kapu(k), kapualj(ak) felújítási munkáinak támogatására lehet pályázni. A pályázat benyújtási határideje:   2017. augusztus 31. (16 óráig) Részletek ITT.

***

FŐVÁROSI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – ÉPÍTÉSZETI ÖRÖKSÉGVÉDELMI TÁMOGATÁS – 2017.
Budapest Főváros Önkormányzata 500 millió összeggel kívánja támogatni a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját, felújítását. A pályázat benyújtásának határideje: 2017. október 13. 14:00 óra. A pályázati kiírás a Budapest Portálon (www.budapest.hu) jelent meg. Nyomtatott formában a Főpolgármerteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján átvehető.

Megtekinteni Erzsébetváros Ügyfélszolgálati Irodáin (Budapest VII. Erzsébet krt. 6.; Garay u. 5.;  Klauzál tér 11.) van lehetőség. Részletek ITT.

***

Kirándulni megy az MSZP Nyugdíjas tagozata 2017. augusztusában
A Kecskemét-Hetényegyháza tanyán fehér asztal összejövetel lesz.
Tervezett költség: utazás busszal, étkezéssel együtt kb. 1500 Ft.
Autóval is lehet jönni, azt külön jelezni kell. Térkép kérhető.
Pontos nap még nincs, amikor a dátum meglesz, az érdekelődők azonnal tájékoztatást kapnak. Gyerekek, ismerősök korhatár nélkül jöhetnek! Kérjük részvételi szándékát jelezze előre!
Gergely József az MSZP Nyugdíjas tagozat elnöke várja hívását a következő telefonszámon: 06-30-9668468.

***

Lakossági FÓRUM
Helyszíne: Budapest VII. ker. Király utca 11. Kulturális központ
Ideje: 2017. 07. 18. délután 17 óra 30 perc
Témája: településarculati kézikönyv (TAK), településképi rendelet (TKR), helyi építési szabályzat előírásait tartalmazó önkormányzati rendeletek módosítása
Részletek ITT.

***

A mai naptól Vitamincsomag Erzsébetváros Kártyával rendelkezők részére! A vitamincsomag – a készlet erejéig – 1 kg paprikát, 1 kg paradicsomot és 1 kg hagymát tartalmaz. Átvételi időszak: 2017. június 19. és június 24. között, hétfőtől péntekig 12.00-18.00-ig, szombaton 10.00-16.00-ig. Az Erzsébetváros Kártya felmutatásával a Klauzál téri piac (Klauzál tér 11.) vagy a Garay téri piac (Garay tér 1.) előtt felállított pultoknál. További info: Erzsébetváros Kártya – Kártyakatalógus 2017 NYÁR és az önkormányzati honlapon.

***

Vízibusszal Rómaira – A Piros Pont szervezésében június 22-én csütörtökön vízibusszal megy kirándulni az MSZP Nyugdíjas tagozata Rómaifürdőre. Rómaifürdőn szabad program lesz: beszélgetés, séta, napozás. Több helyen lehet enni, van lángos, különféle ebéd, ásványvíz, sör, fagylalt. Délután óránként jön visszafelé hajó.

A részletek: találkozás a Piros pontban (Dob utca 65.) 9:30-kor, onnan 9:45-kor kell elindulni. Villamossal megyünk a Jászai Mari térig, ahonnan pár perc séta a vízibusz kikötője. Ha valaki egyenesen a kikötőhöz menne, akkor a Jászai Mari téri „D” jelű vízibusz kikötőt keresse az alsó rakparton. A vízibusz 10:20-kor indul. A vízibuszos út kb. 50 perc.

Rómaifürdőn a kikötő környékén leszünk, minden elérhető kis sétával. Délután minden óra 30-kor indul hajó visszafelé. Nem csak a Jászai Mari térig lehet visszajönni, hanem akár városnézésre is van lehetőség. A villamoson és a hajón az utazás a 65 éven felülieknek ingyenes, fiatalabbaknak egy hajójegy 750 Ft. Kérjük részvételi szándékát jelezze előre a Piros Pontban Saáry Tibornál vagy Mácsay Erzsi irodavezetőnél a következő telefonszámon: 06 1 231-0244 .

***

Pályázat! Otthonvédelmi program Erzsébetvárosban, szénmonoxid érzékelő berendezés igénylésére 2017. A hagyományos vagy gázfűtéssel rendelkező, a kerületben lévő
– lakások természetes személy bérlői, tulajdonosai,
– háziorvosi rendelők,
– a VII. kerület fenntartásában lévő önkormányzati intézmények részére.
A pályázat célja a kerületben élők egészsége megőrzése, biztonságérzetének javítása.
A pályázati anyag benyújtási határideje: 2017. augusztus 15.
A támogatás vissza nem térítendő természetbeni támogatás. Részletek, adatlap itt.

***

INGYENES RUHAOSZTÁS Erzsébetváros rászoruló lakosainak! 2017. július 10. (hétfő) 10-16 óra között a Piros Pont Lakossági Központban (VII. ker., Dob u. 65.)

***

Ingyenes ANGOL nyelvtanfolyam indul erzsébetvárosi lakosok és Erzsébetvárosban dolgozók részére – május végén. Jelentkezni Varga Zoltán ügyintézőnél lehet a 06-20-2654802 telefonszámon!Oktatás helye: 1078 Bp., Hernád u. 46.

A hirdetés a májusi Heted7 újság 18. oldalán található.

***

Dob utca 13. és 15. – Május 5. 13:00–16:00. Kerületi lakosok felkeresése (door to door kampány). Nem az utcán, nem telefonon, hanem bekopogva a lakásajtajukon kérdezi meg a választó – kerület felelőse − Sólyom László − a kerületben élő lakókat arról, hogy mi a véleményük Erzsébetvárosról. Fontosnak tartjuk megtudni, mi foglalkoztatja a kerületben élőket, miben várnak támogatást, milyen elmaradott ügyekben nyújthatunk segítséget. Tovább >>>

***

Ruhaosztás – rászorulóknak –  a Piros Pontban (Dob u. 65.) 2017. április 3., 10-16 óra között. Áprilisban a Piros Pontban folytatódik az ingyenes ruhaosztás. Szívesen várunk minden olyan rászorulót, akinek segítségére lehetünk. Ha ismer a környezetében rászorulót, kérjük, értesítse az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete akciójáról! (Szilágyi Attila)

***

Ruhaosztás – rászorulóknak –  a Piros Pontban (Dob u. 65.) 2017. március 6. hétfőn 10-16 óra között. Ha ismer a környezetében rászorulót, kérjük, értesítse az MSZP Erzsébetvárosi Szervezetének akciójáról!

Piros Pont Lakossági Központ 1073 Budapest, Dob u. 65. T: 061/231-0244
Nyitva: Hétfőtől – péntekig: 10 órától – 18 óráig.

***

Ételosztás – meleg étel – rászorulóknak:  február 25. szombat 11-13 óráig az Önkormányzat épülete előtt (Erzsébet krt. 6.) Ha ismer a környezetében rászorulót, kérjük értesítse az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete akciójáról! Részletek: Erzsébetváros Újság – Képviselői melléklet 11.oldal – Devosa Gábor és Kispál Tibor önkormányzati képviselők

***

Most mirajtunk a sor! – Tüntetés a civilek napján

Most a Tanítanék Mozgalom került sorra, hogy megtámadják civil szakmai érdekvédő tevékenysége miatt. Most a Tanítanék Mozgalmon a sor, hogy magát megvédve, a magyar civileket és civil szervezeteket is védje. Mi, magyar állampolgárok egyenként és egyesülve civilek vagyunk, és büszkék vagyunk rá! Jogunkban áll közélettel foglalkozni, politizálni, számon kérni mindazokat, akik a gyermekeink és az ország jövőjét veszélyeztetik! Február 1-jén 17:30-kor találkozunk a Kossuth téren! (Tovább a rendezvény fb-oldalára)

UPDATE2017.01.31. – Figyelem! A rendkívüli időjárási helyzetre, a várható ónosesőre való tekintettel a tüntetés időpontját a szervezők áthelyzeték FEBRUÁR 5. VASÁRNAP 16 ÓRÁRA!

***

A Hét Olajfa 2017-ben folytatja rendezvénysorozatát. Idei első vendégük Majtényi László, volt ombudsman, a civilek köztársasági elnök-jelöltje. Beszélgető partnere Németh Péter újságíró, a Népszava főszerkesztője.

A rendezvény időpontja: 2017. 01. 24. (kedd) 18 órahelyszíne: Szakszervezetek Háza, Budapest, VI. Benczúr utca 45. Minden érdeklőt szeretettel várnak!

***

Aláírásgyűjtés! Az MSZP támogatja a 2024-es budapesti olimpia pályázatról indított aláírásgyűjtést – AZ ALÁÍRÁSGYŰJTŐ ÍV ALÁÍRHATÓ A PIROS PONTBAN (VII. DOB U. 65.)

Támogatásáról biztosította a 2024-es budapesti olimpia pályázatról indított aláírásgyűjtést Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Horváth Csaba, a párt fővárosi közgyűlési képviselője. Tovább >>>

***

Tüntetés a 3-as metró felújításáért
2017. január 20., péntek, 15.00
Miközben a a 3-as metró lerohad, a ma kormányzók folyamatosan egymásra mutogatnak, vitatkoznak, vádaskodnak. Ma úgy tűnik, a metróállomások maradnak úgy, ahogy voltak, így a nyomvonalon élők, dolgozók továbbra is évtizedes, lepusztult állomásokon járnak majd. Mutassuk meg, hogy napi 400,000 utast nem lehet semmibe venni! Tovább >>>

***

Heti programok:

január 11. szerda 15 óra Nyugdíjas tagozat: beszélgetés aktuális ügyeinkről. Helye: Piros Pont Dob u. 65.

január 13. péntek 13-15 óráig: Ételosztás kerületi lakosoknak (lakcímkártya szükséges) Helye: Piros Pont, Dob u. 65.

január 14. szombat 11-14 óráig:Ételosztás – meleg étel – rászorulóknak az Önkormányzat épülete (Erzsébet körút 6.) előtt. Az elmúlt napok jelentős lehűlése alatt nagyon sokan segítenek nyomorban vagy az utcán élő honfitársainknak. Kérjük, hogy terjesszétek az időpontot, helyszínt azokban az intézményekben, ahol segítségre szoruló embertársainkat támogatják, hogy mindenki, akit érinthet, értesüljön az időpontról!

***

Egy tál meleg étel
A kerületi lap novemberi Képviselői híradójában ugyan már megjelent, de fontosnak tartanám, hogy itt is szóba kerüljön, hogy mára már nem csak a hajléktalanság, hanem a nagycsaládosok és a nyugdíjasok anyagi ellehetetlenülése, a szegénység is gondot okoz a társadalomban, így a kerületünkben is. Döntéshozó többség hiányában ugyan csak alkalmi megoldásokat tudunk nyújtani a problémára, de igyekszünk megfelelni az elvárásoknak. Az erzsébetvárosiak számára december 2-tól, január végéig heti rendszerességgel, péntekenként szervezünk melegétel osztást. Tovább >>>