Események

 

Ruhaosztás – rászorulóknak –  a Piros Pontban (Dob u. 65.) 2017. április 3., 10-16 óra között. Áprilisban a Piros Pontban folytatódik az ingyenes ruhaosztás. Szívesen várunk minden olyan rászorulót, akinek segítségére lehetünk. Ha ismer a környezetében rászorulót, kérjük, értesítse az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete akciójáról! (Szilágyi Attila)

Ruhaosztás – rászorulóknak –  a Piros Pontban (Dob u. 65.) 2017. március 6. hétfőn 10-16 óra között.

Ha ismer a környezetében rászorulót, kérjük, értesítse az MSZP Erzsébetvárosi Szervezetének akciójáról!

Piros Pont Lakossági Központ 1073 Budapest, Dob u. 65

T: 061/231-0244
Nyitva: Hétfőtől – péntekig: 10 órától – 18 óráig.

Ételosztás – meleg étel – rászorulóknak:  február 25. szombat 11-13 óráig az Önkormányzat épülete előtt (Erzsébet krt. 6.) Ha ismer a környezetében rászorulót, kérjük értesítse az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete akciójáról! Részletek: Erzsébetváros Újság – Képviselői melléklet 11.oldal – Devosa Gábor és Kispál Tibor önkormányzati képviselők

***

Most mirajtunk a sor! – Tüntetés a civilek napján

Most a Tanítanék Mozgalom került sorra, hogy megtámadják civil szakmai érdekvédő tevékenysége miatt. Most a Tanítanék Mozgalmon a sor, hogy magát megvédve, a magyar civileket és civil szervezeteket is védje. Mi, magyar állampolgárok egyenként és egyesülve civilek vagyunk, és büszkék vagyunk rá! Jogunkban áll közélettel foglalkozni, politizálni, számon kérni mindazokat, akik a gyermekeink és az ország jövőjét veszélyeztetik! Február 1-jén 17:30-kor találkozunk a Kossuth téren! (Tovább a rendezvény fb-oldalára)

UPDATE 2017.01.31. – Figyelem! A rendkívüli időjárási helyzetre, a várható ónosesőre való tekintettel a tüntetés időpontját a szervezők áthelyzeték FEBRUÁR 5. VASÁRNAP 16 ÓRÁRA!

***

A Hét Olajfa 2017-ben folytatja rendezvénysorozatát. Idei első vendégük Majtényi László, volt ombudsman, a civilek köztársasági elnök-jelöltje. Beszélgető partnere Németh Péter újságíró, a Népszava főszerkesztője.

A rendezvény időpontja: 2017. 01. 24. (kedd) 18 órahelyszíne: Szakszervezetek Háza, Budapest, VI. Benczúr utca 45. Minden érdeklőt szeretettel várnak!

***

Aláírásgyűjtés! Az MSZP támogatja a 2024-es budapesti olimpia pályázatról indított aláírásgyűjtést – AZ ALÁÍRÁSGYŰJTŐ ÍV ALÁÍRHATÓ A PIROS PONTBAN (VII. DOB U. 65.)

Támogatásáról biztosította a 2024-es budapesti olimpia pályázatról indított aláírásgyűjtést Molnár Gyula, az MSZP elnöke és Horváth Csaba, a párt fővárosi közgyűlési képviselője. Tovább >>>

***

Tüntetés a 3-as metró felújításáért
2017. január 20., péntek, 15.00
Miközben a a 3-as metró lerohad, a ma kormányzók folyamatosan egymásra mutogatnak, vitatkoznak, vádaskodnak. Ma úgy tűnik, a metróállomások maradnak úgy, ahogy voltak, így a nyomvonalon élők, dolgozók továbbra is évtizedes, lepusztult állomásokon járnak majd. Mutassuk meg, hogy napi 400,000 utast nem lehet semmibe venni! Tovább >>>

***

Heti programok:

január 11. szerda 15 óra Nyugdíjas tagozat: beszélgetés aktuális ügyeinkről. Helye: Piros Pont Dob u. 65.

január 13. péntek 13-15 óráig: Ételosztás kerületi lakosoknak (lakcímkártya szükséges) Helye: Piros Pont, Dob u. 65.

január 14. szombat 11-14 óráig:Ételosztás – meleg étel – rászorulóknak az Önkormányzat épülete (Erzsébet körút 6.) előtt. Az elmúlt napok jelentős lehűlése alatt nagyon sokan segítenek nyomorban vagy az utcán élő honfitársainknak. Kérjük, hogy terjesszétek az időpontot, helyszínt azokban az intézményekben, ahol segítségre szoruló embertársainkat támogatják, hogy mindenki, akit érinthet, értesüljön az időpontról!

***

Egy tál meleg étel
A kerületi lap novemberi Képviselői híradójában ugyan már megjelent, de fontosnak tartanám, hogy itt is szóba kerüljön, hogy mára már nem csak a hajléktalanság, hanem a nagycsaládosok és a nyugdíjasok anyagi ellehetetlenülése, a szegénység is gondot okoz a társadalomban, így a kerületünkben is. Döntéshozó többség hiányában ugyan csak alkalmi megoldásokat tudunk nyújtani a problémára, de igyekszünk megfelelni az elvárásoknak. Az erzsébetvárosiak számára december 2-tól, január végéig heti rendszerességgel, péntekenként szervezünk melegétel osztást. Tovább >>>