Ujhelyi az időközi választásról

Az ellenzéki szavazók távolmaradással legyintettek az egész magyar közéletre – értékelte a vasárnapi időközi választás eredményét Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a Spirit Fm Aktuálban. Ujhelyi egyetért Karácsony Gergely véleményével az időközi választás kapcsán, Budapesten 4 körzetből 3-ban nyert fideszes jelölt az ellenzékivel szemben.

A főpolgármester szerint a választók távolmaradással büntették az ellenzéki pártokat április 3-at követő teljesítményük kapcsán. Ujhelyi István a Spirit Fm Aktuálban helytállónak nevezte Karácsony helyzetértékelését, az ellenzéki szavazók távolmaradással legyintettek az egész magyar közéletre. Ebben szerinte benne van az ellenzéki pártok megítélése, illetve az az élmény, hogy az Orbán-rendszer olyan szinten uralta le a közélet minden fórumát, hogy a választók nem akarnak ezzel foglalkozni.

“Óriási kudarc” – mondta Ujhelyi, de hozzátette: a saját házuk táján örültek, hogy nem sok MSZP-s jelölt indult el, de a két ellenzéki győzelem két MSZP-s jelölthöz kötődik.

Szerinte nem is volt más várható, hiszen a választások óta nem sok minden történt az ellenzéki oldalon az útkeresésen kívül. 

(Forrás: ATV)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.