Parragh ötletelésével szemben

Elutasítjuk a katások sanyargatását!

Hibás gazdaságpolitikája miatt „minden idők legnagyobb megszorítását” kell hogy bevezesse az Orbán- kormány, a tetejébe hozzácsapja a kisadózó vállalkozások sanyargatását. „Ezt elutasítjuk” – szögezte le a szocialisták nevében Vajda Zoltán országgyűlési képviselő, a Parlament Költségvetési Bizottságának elnöke, pénteki online sajtótájékoztatóján.

„Elutasítjuk azt, hogy Parragh ötletelése kapcsán olyan módon alakítsák át a katát, hogy ők többet kelljen, hogy fizessenek” – nyomatékosította, felszólítva Varga Mihályt és a pénzügyminisztériumot: hozzák nyilvánosságra, hogyan akarják a kisadózó vállalkozások tételes adóját átalakítani.
Legyenek (…) nyilvánosak a „kata-akták”!”

Mint mondta, a Fidesznél „mindig találnak egy beszélő fejet; most éppen a Parragh nevű avatart találták”, azaz Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét,

„hogy arról beszéljen, hogy a közel félmillió katás vállalkozónak hogyan alakítsák át úgy az adóját, hogy őket sanyargassák tovább”.

Azt mondta: borzasztó nehéz gazdasági helyzetben van Magyarország, elszabadult az infláció, nagyon nagy a költségvetés hiánya és hatalmas lett az államadósság. „Legyünk igazságosak: részben ez (…) nemzetközi problémák miatt is van, de azért elsősorban (a) hibás gazdaságpolitika miatt van”, ezért beszél arról a kormány, hogy „minden idők legnagyobb megszorítását” kell hogy bevezesse, hozzácsapva, hogyan akarnak a katásoktól pénzt behajtani.

„Ők ezt extraprofit-különadónak hívják; valójában ez minden idők legnagyobb megszorítása, és most a katás rendszernek az átalakításával is sanyargatják az embereket. Ezt elutasítjuk”

– ismételte meg. Az MSZP Parragh ötletelésével szemben azt javasolja: töröljék el az 5 ezer forintos kötelező kamarai tagdíjat, amelyet a kisvállalkozók kényszerülnek fizetni „anélkül, hogy bármilyen érdemi ellenszolgáltatás kapnának”, aki pedig már befizette erre az évre, annak írják ezt jóvá.

Vajda sajtótájékoztatóját a budapesti Szabadság téren, a Bank Center irodaház előtt tartotta. Mint mondta, ez a város a legdrágább irodaháza, „hát itt bérel irodát az önök pénzéből Parragh László és a Kamara”.

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.