Ne egymással versengjenek

A kormányra helyezzenek nyomást.

Nincs összefogás, nem támogatják egymást az érdekképviseletek, ezért véreznek el a jó kezdeményezések. Pedig, ha a politika beleszól az életükbe, akkor kell, hogy legyen válaszuk arra a szakszervezeteknek. De még nem tartunk itt, mint jónéhány nyugati államban, ahol a dolgozói érdekképviseletek természetes szövetségesei mondjuk egy szociáldemokrata pártnak – mondta Komjáthi Imre.

Az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő 1985 óta szakszervezeti tag. Szakszer- vezeti vezetőként is biztatja a tagokat arra, hogy gyakoroljanak nyomást a vezetőikre: határozottabban fogalmazzanak meg elvárásokat a politikai pártok számára, és a kormány felé is keményebb hangot üssenek meg, ha már az a magyar nemzeti érdekeket képviselőnek tartja magát. Azt is javasolja, hogy akár napi szinten is kérjék számon, amikor úgy vélik, nem ennek megfelelően működik az Orbán-kormány. 

De nemcsak a szakszervezetekkel kritikus Komjáthi Imre, aki szerint a pártok is ugyanazokkal a problémákkal küzdenek. Így a hitelességgel nem tudnak elég fiatalt bevonzani, nincs elég aktivistájuk, részleges és rövid ideig tartó szolidaritás van köztük. „Többet versengünk egymással, mint a kormánnyal, ezért kell egy asztalhoz ülnünk és megoldást találni a közös problémáinkra” – mondta, majd hozzátette: nincs értelme egymásra mutogatni. 

Komjáthi Imre: ne egymással versengjenek, hanem a kormányra helyezzenek nyomást. (Hírklikk)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.