Schadl még válogathatott is

Korrupciós pénzből szerezhetett meg Schadl György erzsébetvárosi bérlakásokat, ráadásul még válogathatott is. (Népszava

Befejezte munkáját az a Fővárosi Önkormányzat által még januárban felállított bizottság, amely a korrupciós bűncselekményekkel vádolt Schadl György VII. és az V. kerületi kétes ingatlanvásárlásait vizsgálta. Itt érdemes felidézni, hogy Schadl még a Vattamány-féle vezetés idején vett meg 8 ingatlant a kerületben az önkormányzattól, méghozzá úgy, hogy előbb fizetett, mint ahogy a döntés megszületett volna azok eladásáról.

A bizottság zárójelentése szerint Erzsébetvárosban Schandl összesen 225 millió forintért vásárolta meg az erzsébetvárosi lakásokat, vélhetően abból a cirka 800-900 millió forintból, amelyhez korrupció útján jutott. A Niedermüller Péter vezette bizottság úgy látja, hogy 2019 előtt Erzsébetvárosban nyoma se volt átfogó ingatlangazdálkodási koncepciónak, nem derült ki, hogy milyen szempontok alapján jelölték ki az eladandó ingatlanokat.

Emiatt a vizsgálóbizottság arra a következtetésre jutott, hogy az ingatlaneladásokat nem a kerületek szükségletei, hanem az egyes, a kormánypárthoz, annak holdudvarához közelálló vevők vételi szándékai határozták meg – foglalta össze a 444.

Eredetileg 28 ingatlant hirdetett meg az erzsébetvárosi önkormányzat, de a bizottsági ülés előtt 1-2 órával egy módosító indítvánnyal 10 lakásra szűkült a kör, ebből vett meg végül nyolcat Schadl. A lakásokra egy kivételével csak ő adott be ajánlatot, ezekért fizetett összesen 225 milliót.

A jelentést várhatóan az április végi ülésen tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.