Értékállók lesznek a nyugdíjak

Értékállók lesznek a nyugdíjak Magyarországon. Ezt biztosítjuk az évenkénti nyugdíjemelés során és indokolt az is, hogy a nyugdíjasok részesüljenek a gazdasági növekedés eredményéből is.

Az Orbán-kormány kapkodva próbálja foltozni azt a hatalmas lyukat, amit az infláció ütött a nyugdíjak értékén, a nyugdíjak elégtelen emelése sem a bérek, sem az árak emelkedésével nem tartja a lépést. Az idős emberek azt élik meg, hogy napról napra egyre kevesebbet tudnak vásárolni a nyugdíjukból. Az infláció elengedésével a Fidesz-kormány valójában kilopja a pénzt a nyugdíjasok zsebéből. Ma 630 ezren vannak, akiknek a nyugdíja nem éri el a 100 ezer forintot sem. Aki úgy gondolja, hogy ebből Magyarországon jelenleg meg lehet élni, az nem volt még boltban vásárolni, nem vett gyógyszert és nem fizet rezsit.

A nyugdíjak értékállóságának biztosítására be fogjuk vezetni a svájci indexálást, ami az infláció mellett figyelembe veszi a keresetek növekedését is. Az alacsony nyugdíjakat fel fogjuk zárkóztatni, tűrhetetlen, hogy ma a nyugdíjminimum 28 500 forint!

Az új kormány nem egyszeri kampányszerű nyugdíj-kiegészítést fog adni, hanem fenntartható nyugdíjrendszert építünk, ami hosszú távú, kiszámítható biztonságot nyújt az idősebb korosztályoknak. Legyen Magyarország mindannyiunké!

MSZP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.