Újraválasztották Ujhelyi Istvánt

Az MSZP európai politikusa az előző parlamenti ciklusban már több éven át volt TRAN harmadik alelnöke.

Újabb két és fél évre az Európai Parlament közlekedési és idegenforgalmi szakbizottságának (TRAN) első alelnökévé választották  Ujhelyi István szocialista EP-képviselőt a testület hétfői ülésén, ezzel jelenleg ő a legmagasabb parlamenti tisztséget betöltő magyar az uniós parlamentben – tájékoztatta a képviselő irodája az MTI-t.

 Azt írták, az MSZP európai politikusa az előző parlamenti ciklusban már több éven át volt TRAN harmadik alelnöke, munkájának elismeréseként választották két évvel ezelőtt az első alelnöki posztra; ezt a tisztséget kapta most meg ismét egyhangú támogatottsággal a félidős tisztújításon.  

A szocialista képviselő a szavazás után kiemelte: „rendkívül fontos időszakát éli a közlekedési és a turisztikai ágazat is az európai reformok kapcsán, ezért a TRAN alelnöki tisztsége is jóval több felelősséggel és még több lehetőséggel jár a korábbi időszakokhoz képest.”

Ujhelyi a közlekedési területen példaként említette a klímacsomagot, a digitalizáció és automatizáció kérdéseit, az intelligens közlekedési rendszerek változásait, vagy épp a városi mobilitás és a vasúti közlekedés fejlesztésének prioritásait.

„A koronavírus előtt több mint 27 millió embernek adott munkát a turisztikai ágazat, ebből legalább 6 millió került végleg veszélybe az elmúlt másfél évben. A pandémia előtt a turizmus az Európai Unióban a GDP mintegy tíz százalékáért volt felelős, ez a krízis miatt most érdemben visszaesett. Az előttünk álló időszak egyik legfontosabb feladata lesz a turizmus gazdaságának felelős újraindítása, az oktatási és fenntarthatósági kérdések előtérbe helyezése, valamint digitális képzési rendszerek kidolgozása” – fogalmazott a szakbizottsági ülés után Ujhelyi István.

(Forrás: 168 óra)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.