2022: folytatódni fog a drágulás

Csökkenteni kell az élelmiszerek áfáját!

Tavaly novemberben 14 éves rekordot döntött az infláció és szakértők szerint idén is folytatódni fog a drágulás, ami miatt az élelmiszerárakban akár két számjegyű emelkedés is várható. A Fidesz a tétlenségével azt érte el, hogy a kormányzása alatt rengeteg embernek már luxust jelent egy szelet margarinos kenyér.

Az üzletekben brutális drágaság tombol, soha nem volt ilyen gyenge a forint, elértéktelenedik a fizetés, a nyugdíj, így azok emelése is csak akkor ér valamit, ha nem veszíti el az értékét. Az MSZP ezért elvárja, hogy a kormány és a Magyar Nemzeti Bank tegyen hatékony lépéseket azért, hogy a forint megőrizze a vásárlóerejét!

Meg kell fékezni az inflációt, mert a magyarok háromnegyede az uniós szegénységi szint alatt él és számukra az árak drasztikus emelkedése már mindennapi kihívást jelent. A kormánypárti politikusok is tudják, hogy a magyar fizetések nem elegendőek a tisztes megélhetéshez, 12 évig mégsem csináltak semmit. Cinikusan nézték az alacsony fizetéseket, és szó nélkül adták a megalázóan kevés nyugdíjat. A választás előtt hitelből kiszórt egyszeri juttatások hamar elfogynak ilyen árak mellett, utána pedig továbbra is marad a drágaság és a nélkülözés milliók számára.

Ez a magyar valóság, azonban a Fidesz ilyen körülmények között is csak egy dolgot tesz: továbbra is Európa legmagasabb általános forgalmi adóját fizetteti meg a magyarokkal.

Az MSZP szerint nem szabad az élelmiszerekre extra mértékű adót kivetni! Ezért azt követeljük, hogy az élelmiszerek áfája csökkenjen 18 százalékra, az alapvető élelmiszerek áfája pedig mindössze 5 százalék legyen!

A mostani brutális drágaság idején a Fidesz nem nyerészkedhet az egyre nehezebben élő magyar embereken! A kormánynak megvan a lehetősége arra, hogy adócsökkentéssel olcsóbbá tegye az élelmiszereket! Azonban ismerjük a Fideszt, ezért ebben az ügyben is a kormányváltás jelenti a garanciát, mert az Egységben Magyarországért Szövetség csökkenteni fogja az élelmiszerek áfáját.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.