Kormányt akarunk váltani

„Az ellenzék győzelemre készül. Kormányt akarunk váltani és egy olyan új Magyarországot építeni, amelyben mindenki jól érzi magát” – mondta Tóth Bertalan az Inforádió Aréna című műsorában. Az MSZP társelnöke hozzátette: ezekben a pillanatokban a legnagyobb figyelmet a közös programra fordítják, amit civil szakértők bevonásával és a több ezer beérkezett javaslat beépítésével készítenek el. Az év végére összeállított programot a későbbiekben társadalmi vitára bocsátják.

„Hangsúlyozom, hogy a közös program alapjait már elfogadtuk. Ebben rengeteg olyan elem van, amelyben visszaköszönnek az MSZP javaslatai. Szeretnénk, ha ebből a programból minél több szociáldemokrata és zöld pontot meg tudnánk valósítani. Például a bérlakásépítést, az alacsony bérek és nyugdíjak felzárkóztatását. Ezeket szeretnénk viszontlátni 2022 után”

– mondta a szocialista politikus, majd hozzátette: meggyőződésünk, hogy ezt Márki-Zay Péterrel meg tudjuk tenni.

Tóth Bertalan az előválasztással kapcsolatban az interjúban elmondta, őt is meglepte a rendkívül magas, közel 850 ezres részvétel. Hangsúlyozta, hogy azok közül, akik általában el szoktak menni szavazni, 15 százalék megjelent az előválasztáson, és ez az ellenzéki szava- zók körülbelül harminc százalékát teszi ki. Véleménye szerint, ebben a folyamatban egyik párt sem vált dominánssá. Hozzátette: az előválasztás eredménye azt tükrözi, hogy bármi- lyen arányban is nyer majd az ellenzék 2022-ben, a pártok együttműködésre vannak ítélve.

„A koalíciós kormányzásban is egyenrangú felekként vesznek majd részt a pártok, függetlenül attól, hogy kinek mekkora a frakciója. Mindenkire szükség lesz.”

A szocialisták társelnöke kiemelte: a 106 választókerületből 25 helyen nyertek az MSZP–Párbeszéd szövetség jelöltjei, amit komoly eredményként értékelt. „Ez jobb, mint amit általában a közvéleménykutató-cégek mérni szoktak” – mutatott rá Tóth Bertalan, majd hangsúlyozta:

„az előválasztás a legreprezentatívabb kutatás, hiszen összességében a két fordulóban több, mint 850 ezer ember vett részt”.

Ha megnézzük a fővárost, a 18 választókerületből hétben MSZP–Párbeszéd siker született – emelte ki Tóth Bertalan.

(Forrás: HírKlikk)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.