Véget ért az előválasztás

Kampányolással töltötte az előválasztás utolsó napját mind a két talpon maradt jelölt.

Dobrev Klára szerint bárki is nyer, az lesz a legfontosabb feladata, hogy begyógyítsa a kampány alatt ejtett sebeket. Márki-Zay Péter pedig azt mondta az ATV Híradójának, hogy az elmúlt 30 év gyűlölködését kell végre magunk mögött hagyni.

Sokan az utolsó napra hagyták a szavazást az előválasztás második fordulójában. A két talpon maradt jelölt pedig az utolsó pillanatokat is kihasználva, kampányolt országszerte.

A két jelölt munkája az urnazárással véget ér, az aHang szavazatszámláló önkénteseinek viszont csak ekkor kezdődik igazán, mondta Hajdú Gergő, az aHang kampányigazgatója.. A szavazóhelyiségek bezárása után a papíralapú szavazatokat egy budapesti helyszínre szállítják, és csak akkor kezdik el számolni, amikor minden voks megérkezik.

„Az Országos Előválasztási Bizottság folyamatosan fogja kiadni a számokat, valószínűleg déltől már elkezdődnek a bejelentések, megyei, illetve választókerületi szinten folyamatában kommunikálunk, én abban bízom, hogy vasárnap estére lehet már következtetni a győztesre.”

A szakember szerint az egyébként már most látszik, hogy a második fordulóban sokkal több fiatal szavazott, mint az első körben.

(Forrás: HírKlikk)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.