Karácsony nem lép vissza

Hatalomtechnikai játszmák miatt nem áldozza be azt, amiben hisz.

Karácsony Gergely szerda délután 2 órakor rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentette, továbbra is tartja magát ahhoz, hogy nem lép visszaMegismételte, amit már vasárnap is elmondott: „Nem visszalépek, hanem előre!”. Hozzátette, arról akar beszélni, hogy mit is jelent ez az előre lépés. Szerinte Magyarországot újraegyesíteni kell, ezt akarja képviselni az előválasztás második fordulójában. Az újraegyesítéshez pedig két dolog kell: béke és igazság.

Karácsony arról beszélt, bárki is lesz a miniszterelnök-jelölt, mindenképpen jobb lesz, mint Orbán Viktor. Majd elismerte, hogy érdemi vita van a jelöltek között; nem érzi például, hogy Dobrev Klára ki akarná menekíteni az országot a hideg polgárháborús helyzetből, amiben jó ideje van; Márki-Zay Péterrel pedig vitái vannak a családpolitikával kapcsolatban. (Ugyan- akkor épp hétfői, Márki-Zayjal közösen tartott bejelentésükön azt hangzott el, egyetértenek abban, hogy megtartanák a családtámogatási rendszert és a családi adókedvezményt.)

A főpolgármester azt mondta, lehet szövetségeket kötni az előválasztás előtt és után is; azt tudja garantálni, hogy továbbra is kiáll amellett, lesz elszámoltatás és másfajta nemzet- politikát fog folytatni, mint a jelenlegi kormány. Ahogy fogalmazott, „arra viszont nem tudok garanciát vállalni, hogy ne saját magamat képviseljem”. Ezért nem lép vissza, de továbbra is szívesen egyeztet másokkal arról, hogy támogatják-e vagy sem.

Karácsony szerint egy 200 fős közvélemény-kutatásból nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

A politika erkölcsi kérdés, nem matek.

Hozzátette, a kormányváltás csak azzal a programmal lehetséges, amit ő képvisel, és bár elismeri a többi jelölt érdemeit is, szerinte mással nem lehetséges a kormányváltás.

Ahogy fogalmazott:

Ez nem hatalmi kérdés, ez nem ego kérdése, az ellenzéknek jövőképet kell mutatnia a választópolgárok számára. Hatalomtechnikai játszmák miatt nem áldozom be azt, amiben hiszek.

(Forrás: Magyar Narancs)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.