Hajszálnyival vezet az ellenzék

Závecz Research: fej fej mellett az ellenzék és a Fidesz.

A Závecz Research augusztusi felmérése szerint jelentős változás nem történt a pártok támogatottságának tekintetében. A Fidesz egy százalékponttal javított támogatottságán. Jelenleg 35 százalékon áll. A DK 12 százalékon áll jelenleg is, írja a Telex. A Jobbik jelenleg 11 százalékon áll. Május óta jelentősen nem tudta növelni támogatottságát. 

A teljes népesség körében az MSZP és a Momentum is 5 százalékon áll. A Mi Hazánk Mozgalom a Kutyapárttal egy szinten, 1 százalékos támogatottságot élvez. A biztos pártválasztók 50 százaléka a Fideszt, míg 17 százalék a DK-t választaná. A felmérés szerint a Jobbik a harmadik legerősebb párt 13 százalékkal.

Ha összeadjuk a hat ellenzéki párt támogatottságát, akkor 39 százalékos eredményt kapunk. A Fidesz-KDNP listája pedig 37 százalékos az augusztus közepi felmérés alapján. A Fidesz szavazótábora a felmérés szerint azonban sokkal aktívabb. A kormánypárti szavazók 56 százaléka részt kíván venni a jövő évi választásokon. Ez az arány az ellenzéki szavazók esetében csak 51 százalék.  A Závecz Research1000 főt kérdezett meg legfrissebb felmérése alkalmával.

(Forrás: 168 óra)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.