Elkezdődött a Blaha felújítása

„Budapest szégyene helyett, Budapest büszkesége lesz.”

Karácsony Gergely főpolgármester a fent idézett célt hangsúlyozta a Blaha-felújítás okán szervezett sajtótájékoztatón. A főpolgármester szerint a felújítás után a tér zöld lesz és akadálymentes. A munkálatok idejére a lakók türelmét és megértését kérte Karácsony Gergely. A főpolgármester kitért a Wesselényi utca és a Dohány utca átjárhatóvá tételére is. Hangsúlyozta, hogy a belső-erzsébetvárosi forgalomcsillapítás egy helyes intézkedés volt, és 10-12 hét múlva újra forgalomcsillapított lesz a két erzsébetvárosi utca.

Niedermüller Péter Erzsébetváros polgármestere fontos lépésnek ítéli meg a felújítást, hisz ezzel szerinte egyértelműen nyernek az erzsébetvárosiak. Niedermüller Péter is a lakók türelmét kéri a felújítás idejére. Erzsébetváros polgármestere reméli, hogy a Blaha felújítása csak egy folyamat kezdete, így a Nagykörút és a Rákóczi út megújulására is sor fog kerülni belátható időn belül.

Pikó András józsefvárosi polgármester a fentieken túl fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a téren az akadálymentesítésen és a nagyfokú zöldfelület fejlesztésen túl közvécé is kialakításra kerül.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.