Ungárt támogatja az MSZP

Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt társelnöke Facebook-on jelentette be, hogy Ungár Pétert, az LMP országgyűlési képviselőjét támogatja Vas megye 1-es számú, Szombathely központú választókerületében az MSZP és a Párbeszéd az előválasztáson.

Ungár így már összesen négy párt támogatását élvezi az előválasztáson: pártján, az LMP-n kívül ugyanis őt támogatja még a Jobbik is, és most már az MSZP és a Párbeszéd is beállt mögé. Így a hatpárti ellenzéki összefogásban résztvevő pártok közül a körzetben egyedül csak a Momentum nem jelentette be, hogy kit indít, vagy melyik jelöltet fogja támogatni az előválasztáson – írja az Azonnali.

Ungár Péternek a DK-s Czeglédy Csabával és a Pálinkás József vezette Új Világ Néppárt jelöltjével, a korábbi fideszes szombathelyi alpolgármesterrel, Koczka Tiborral kell megmérkőznie. 

*

Az előválasztás július 26-tól kezdődik, amikortól a jelöltek formálisan is bejelentkezhetnek az előválasztásra. A választókerületi előválasztásokat, valamint a miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulóját szeptember 18-26. között tartják meg, míg a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulóját – az első fordulóban a három legtöbb szavazatot szerzett miniszterelnök-jelölttel – október 4-10. között rendezi meg az ellenzék.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.